ANVSA – Bilantul animalelor MOARTE in urma INUNDATIILOR

MII DE ANIMALE SI PASARI din gospodarii aflate in judetele Olt, Arges si Valcea AU MURIT la INUNDATIILE produse saptamana trecuta, cand viitura a luat si zeci de stupi, potrivit datelor centralizate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit sursei citate, directiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor au evaluat situatia pierderilor de ANIMALE pe raza satelor si comunelor afectate de INUNDATII, constatand pagubele.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: APELE AU UCIS TREI OAMENI, 99 LOCUINTE AU FOST DISTRUSE COMPLET DE VIITURI – UPDATE

ANSVSA precizeaza ca in urma situatiei de urgenta generate de INUNDATIILE din judetele Olt, Arges si Valcea, a intreprins, conform procedurilor, mai multe masuri pentru prevenirea si combaterea bolilor la ANIMALE, a celor transmise la om si pentru controlul sanitar veterinar al produselor alimentare.

Astfel, s-au facut demersuri ca toate CADAVRELE de ANIMALE sa fie trimise catre unitatile de neutralizare autorizate. De asemenea, s-au luat masuri pentru asigurarea de adaposturi, hrana si apa pentru ANIMALE.

Potrivit sursei citate, medicii veterinari zonali si cei concesionari se afla in zonele afectate, unde verifica, supravegheaza, aplica masurile necesare si raporteaza permanent situatia din teritoriu, pentru rezolvarea problemelor aparute din cauza acestor INUNDATII.

ACEST FILMULET A SOCAT INTREAGA PLANETA. ATENTIE, IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL!

Sursa foto: infomm.ro