Apa Nova va extinde fantanile arteziene de pe Bd. Unirii, intre bulevardul D. Cantemir si Piata Alba Iulia

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat, in sedinta de joi, un act aditional la contractul de concesiune cu Apa Nova referitor la furnizarea de servicii de alimentare cu apa si canalizare in Municipiul Bucuresti, care se refera, intre altele, si la preluarea fantanilor arteziene de catre companie.

Prin Actul Aditional votat de Consiliul Municipiului Bucuresti, Apa Nova se angajeaza sa nu creasca taxa pentru apa si canalizare in Bucuresti, pana in 2016.

De asemenea, Apa Nova preia de la Primaria Capitalei  statiile de pre-epurare a apelor uzate, statiile de hidrofor, hidrantii de incendiu (34 de hidranti) si cismelele cu jet (60 de cismele), prin acest act. Apa Nova se angajeaza sa creasca numarul de cismele si de hidranti din oras.

Fantanile arteziene intra si ele in grija companiei de apa, de unde pana acum se aflau in administrarea ALPAB, din subordinea Consiliului General al Municipiului București.

Compania Apa Nova se angajeaza sa modernizeze si sa reabiliteze fantanile arteziene din oras, dar si sa extinda fantanile arteziene de pe Bd. Unirii, intre Bd. Cantemir si Piata Alba Iulia: 

“Concesionarul va elabora, in termen de 120 de zile de la data primirii informatiilor/documentelor privind Fantanile Arteziene, un studiu privind lucrarile de reabilitare ce se impun a fi efectuate si etapizarea acestora, respectiv de reconfigurare a instalatiilor electrice, automatizare si hidromecanice precum si a costurilor de realizare a lucrarilor”,  se arata in actul aditional.

Apa Nova se mai angajeaza si sa plateasca, spre Primaria Capitalei, o contributie pentru ajutorarea populatiei defavorizate in valoare de 500.000 de euro anual.

 sursa foto: infotravelromania.ro