APARATELE ELECTRONICE vor putea fi folosite la bordul avioanelor pe TOATA durata zborului

Agentia Europeana pentru Securitatea Aeriana (EASA) a dat vineri unda verde companiilor aeriene europene sa-si lase pasagerii, dupa realizarea unui studiu de impact, sa foloseasca APARATELE ELECTRONICE, inclusiv telefoanele, pe TOATA durata zborului, scrie Agerpres, care citeaza AFP.

Pe langa telefoanele mobile, sunt avute in vedere tabletele, laptopurile si alte gagdeturi cum sunt e-reader-ele sau player-ele. Acestea vor putea fi folosite in TOATE etapele zborului, inclusiv la decolare sau aterizare, fara a trebui utilizat “modul avion”.

Citeste si: CAVALERUL NEGRU, satelitul misterios care spioneaza Pamantul de mii de ani

EASA subliniaza inca ca fiecare companie aeriana va trebui in prealabil sa analizeze impactul asupra sistemelor de bord al semnalelor generate de aparatele electronice, urmand sa ia o decizie privind autorizarea sau nu a folosirii lor, in functie de rezultatele studiului.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA-IPOTEZA SOC: “Victimele gasite in epava au MURIT cu mult inainte ca avionul sa decoleze”

Utilizarea DISPOZITIVELOR ELECTRONICE pe avioanele de linie in toate fazele zborului, mult timp interzisa in SUA si Europa din considerente de securitate, a fost autorizata in noiembrie 2013 de EASA cu conditia setarii lor pe “modul avion” si cu exceptia laptopurilor.

Sursa foto: playtech.ro