Aparatura performanta pentru 27 de maternitati si sectii de nou-nascuti din tara, donata in acest an de Salvati Copiii

Salvati Copiii Romania a donat astazi sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean din Pitesti un incubator performant pentru nou-nascuti, in valoare totala de 10.000 euro, au anuntat reprezentantii organizatiei.

Potrivit sursei citate, aceasta actiune deschide seria celor 27 de dotari pe care Salvati Copiii le va face in acest an. Astfel, din fondurile stranse de organizatie prin campania 2 la suta, o suma de 2.074.000 de lei va fi investita in dotarea sectiilor de nou-nascuti din Pitesti, Bacau si Brasov, precum si a trei maternitati din Bucuresti si a unor maternitati din Resita, Caransebes, Constanta, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iasi, Harlau, Targu-Mures, Roman, Piatra-Neamt, Petrosani, Ploiesti, Sibiu, Botosani, Vatra-Dornei, Arad, Timisoara, Vaslui, Focsani, Cluj-Napoca.

Sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti a fost dotata si anul trecut de Salvati Copiii cu un incubator in valoare de 10.044 euro, iar datorita acestui echipament un numar de 96 de nou-nascuti au fost ajutati, pana acum, sa supravietuiasca. In maternitatea din Pitesti, in 2013 au fost 2.135 de nasteri, din care 199 au fost bebelusi nascuti prematur. Alti 350 de bebelusi in medie pe an au nevoie de ingrijiri speciale asemenea prematurilor. Aceasta unitate medicala este una de nivel II, care ingrijeste nou-nascuti cu o greutate de peste 1500 grame si peste 32 de saptamani. Aici se primesc prin transfer nou-nascutii cu probleme din restul judetului Arges — Campulung, Mioveni, Curtea de Arges, Costesti, Calinesti.

Pana in prezent, Salvati Copiii Romania a dotat 18 maternitati si sectii de nou-nascuti cu echipamente performante, in valoare de 1.300.000 ron si a ajutat 941 de mame tinere si 633 de gravide.

Citete si: Infectii intraspitalicesti cu stafilococul auriu la Maternitatea Radauti

“Pana acum am reusit sa salvam impreuna 3.600 de nou-nascuti cu echipamentele donate. Cu ceea ce vom oferi in 2014 vom ajuta la salvarea a 5.400 de bebelusi. Este nevoie de ajutorul oamenilor si al companiilor in continuare. Romania pierde aproximativ 1.800 de nou-nascuti anual, majoritatea in primele zile de viata”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care militeaza activ pentru drepturile si protectia copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Sursa foto: Salvati Copiii Romania