APEL pentru strangerea de AJUTOARE pentru sinistratii din SERBIA

Liga de Prietenie Romano Sarba si Crucea Rosie Romana au lansat un apel pentru strangerea de ajutoare umanitare pentru populatia din Serbia afectata de inundatiile din ultimele zile.

“Zilele acestea, in Serbia, tara vecina si prietena, a avut loc cel mai mare dezastru natural din istoria moderna a Serbiei, inundatii imense si dezastruoase nemaiintalnite in ultimii 120 de ani, care au cuprins aproape jumatate din teritoriul tarii.

Potopul de dimensiuni biblice, orase si sate intregi inghitite de apa, multe victime umane, mii de animale inecate, terenuri agricole si gospodarii total distruse, suferinta si durere de nedescris, ne indeamna sa facem pentru vecinii si prietenii nostri sarbi acest apel pentru ajutor umanitar”, se arata intr-un comunicat al Ligii de Prietenie Romana Sarba.

Vezi aici bilantul celor mai grave intemperii produse in Balcani in ultimul secol

Potrivit sursei citate, cei care doresc sa doneze ajutoare — persoane fizice, societati si institutii (conform sugestiei Guvernului Serbiei cea mai mare prioritate fiind ajutorul financiar), o pot face in contul: Liga de Prietenie Romano Sarba CF 12646995; Cont: RO38RZBR0000060009775951 Banca: Raiffeisen Bank Agentia Dorobanti.

De asemenea, cei interesati pot sa doneze bunuri materiale (apa imbuteliata, conserve de hrana, produse pentru igiena, imbracaminte pentru copii si adulti).

Citeste si: INUNDATII BOSNIA SI SERBIA: PRINCIPALA CENTRALA ELECTRICA SI ZONELE MINATE AMENINTATE

Au fost organizate urmatoarele centre de colectare: in Bucuresti, coordonator din partea Ligii de Prietenie Romano Sarba — Dragan Krstic, numare de telefon 0722 247263, 021 3137712; la Ambasada Serbiei la Bucuresti, Calea Dorobantilor nr. 34, telefon 021.2119871. Programul este non-stop.

Cei care doresc sa raspunda la apelul umanitar de urgenta lansat de Crucea Rosie, pentru a veni in sprijinul celor afectati, o pot face prin donatii online, pe www.crucearosie.ro, si prin SMS, la nr. 8829 (2 euro/SMS).