Aproximativ 40 de SPECIALISTI si MANAGERI discuta despre DISCRIMINARE si EGALITATEA DE SANSE in Romania

Aproximativ 40 de SPECIALISTI si MANAGERI selectati din administratia publica locala, organizatii ale societatii civile, agentii publice sau private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare grupurilor vulnerabile participa, in perioada 10–12 decembrie, la un grup de lucru cu tema “Discriminarea si egalitatea de sanse in Romania”, a anuntat miercuri Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, evenimentul este organizat in cadrul Proiectului “EUROPA INCLUSIVA – Initiative regionale sustenabile”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, si are loc la Rin Grand Hotel din Bucuresti.

Citeste si: Angajati din serviciile sociale publice si private, specializati ca “PEDAGOGI SOCIALI”

Ulterior, in functie de aptitudini si de preferintele exprimate, participantii la grupul de lucru vor urma cursuri de mediator social, formator, specialist evaluare vocationala si evaluator competente profesionale. Cursurile sunt acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari si au, pe langa componenta teoretica, si una practica.

Proiectul “EUROPA INCLUSIVA – Initiative regionale sustenabile” are o valoare totala de 9.266.308 lei, din care 796.902 lei reprezinta contributia MMFPSPV si a partenerilor sai: Asociatia Institutul pentru Politici Sociale, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Asociatia Centrul de Resurse si Formare in Profesiuni Sociale Pro Vocatie si Fundatia Sfanta Macrina – Ajutor si Recuperare Medico-Sociala pentru Copiii in Dificultate (ARMS).

Acesta se deruleaza timp de 18 luni si are ca obiectiv general cresterea oportunitatilor de integrare pe piata muncii a 400 de persoane de etnie roma, 250 de persoane cu dizabilitati, 50 de tineri peste 18 ani care parasesc sistemul de protectie al statului si alte 300 persoane aflate in detentie din regiunile Bucuresti–Ilfov, Vest, Sud–Muntenia, in total 1.000 de persoane cu nivel redus de studii.

Citeste si: DGASPC Sector 6 selecteaza participantii la cursul de MEDIATOR SOCIAL

In plus, cu aproximativ 360 de copii cu varste mai mari de trei ani se vor derula activitati de petrecere a timpului liber sau scolare, dupa caz, ori chiar de dezvoltare a abilitatilor de viata, astfel incat 300 de femei apartinand unor grupuri vulnerabile sa beneficieze, pe parcursul participarii la program, de suport in vederea integrarii socio-profesionale.

In acest sens, pe parcursul proiectului, 240 de angajati, selectati din randul administratiei publice locale, organizatiilor societatii civile, agentiilor publice sau private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare grupurilor vulnerabile vor participa la cursuri de formare prin care isi vor dezvolta competentele profesionale.

Acestea au ca scop dezvoltarea unor metode eficiente de lucru cu persoanele vulnerabile si identificarea oportunitatilor de ocupare a acestora.

Sursa foto: locatii-evenimente.ro