APLICATIA care te ajuta sa citesti o carte in mai putin de o ora. VEZI cum functioneaza. GALERIE FOTO

Cum ar fi sa citesti o carte din seria Harry Potter in numai 77 de minute? Da, ai citit bine, in numai o ora si 17 minute vei putea sa parcurgi toate cele 309 pagini ale cartii lui J. K. Rowling, “Harry Potter si piatra filozofala”. Cum? Printr-o aplicatie dezvoltata de o companie americana.

Spritz este o aplicatie prin care cuvintele apar, succesiv, in aceeasi parte a ecranului, iar cititorul nu va mai fi nevoit sa piarda timp cu punctul de focalizare. Astfel, in timp ce studentul mediu are un ritm de citire intre 200 si 400 de cuvinte pe minut, aplicatia Spritz permite utilizatorului sa atinga intre 250 si 1.000 de cuvinte in acelasi interval de timp, scrie Huffington Post.

Spritz va veni integrata cu noul Samsung Galaxy S5 si noul smartwatch Samsung Gear 2, mai scrie sursa citata. Inventatorii aplicatiei, dezvoltata si testata timp de trei ani, spun ca plasamentul fiecarui cuvant este cheia.

Citeste si: SAMSUNG GALAXY S5: Au aparut primele preturi! Vezi aici cat va costa flagshipul companiei coreene

Potrivit acestora, in fiecare cuvant exista un asa numit “Optimal Recognition Point” (ORP) sau punctul de fixatie. Spritz ajuta utilizatorul sa gaseasca mai rapid acest ORP, colorandu-l in rosu si astfel creierul poate sa proceseze intr-un timp mult mai scurt intelesul respectivului cuvant, explica inventatorii americani. In plus, aplicatia pozitioneaza fiecare cuvant in acelasi punct focal, denumit Spritz box.

Compania lucreaza acum la licentierea tehnologiei catre dezvoltatorii de software, producatorii de e-books si cei de gadgeturi purtabile.

Sursa foto: businessinsider.com, androidpolice.com, recode.net, spritzinc.com