APLICATIA de ANDROID si iOS care iti fura PAROLELE

Google si Apple au inlaturat de pe magazinele lor online o aplicatie terta pentru Instagram care fura parolele utilizatorilor.

Magazinele online ale celor de la Google si Apple s-au laudat in ultimele luni cu masurile de securitate , insa acestea se pare ca nu au fost suficient de bune pentru a preveni infiltrarea unei aplicatii spion. InstaAgent, dupa cum scriu cei de la Verge, era una dintre cele mai populare aplicatii terte pentru Instagram. Conform descrierii, aceasta permitea oricarui utilizator sa afle cine i-a vizualizat profilul de Instagram.

Nu stim de ce o persoana ar avea vreodata incredere intr-o astfel de aplicatie, dar, cumva, InstaAgent a ajuns sa fie instalata pe aproximativ 500.000 de dispozitive. Dupa cum a mentionat pe Twitter dezvoltatorul de aplicatii David L-R, InstAgent stoca parolele utilizatorului in forma necriptata pe telefon si le trimitea ulterior catre o adresa de mail necunoscuta. Mai mult decât atât, aceasta posta chiar si imagini pe Instagram in care se promova.

La scurt timp de la aflarea vestilor, InstAgent a fost inlaturata de pe Google Play Store si de pe App Store. Chiar si asa, sunt sanse ca aplicatia sa fie instalata in continuare pe sute de mii de terminale. In cazul in care v-ati folosit vreodata de InstaAgent, atunci o solutie ar fi sa va modificati parolele cât mai repede.

Sursa text: playtech.ro