APOCALIPSA padurilor din ARDEAL: Mii de hectare din MARAMURES sunt lasate de izbeliste

APOCALIPSA PADURILOR ROMANIA, PADURE DEFRISATA DIN GRESEALA, PADURI MACELARITE GORJ, SITUATIE HALUCINANTA

Astazi va prezentam un nou episod din serialul nostru care vrea sa demonstreze JAFUL si DEFRISARILE ILEGALE care se petrec de ani de zile in PADURILE din ARDEAL, si nu numai, sub privirile ingaduitoare ale guvernantilor care urmaresc impasibil la aceasta veritabila APOCALIPSA in desfasurare. Si asta daca nu se implica activ in DISTRUGEREA PADURILOR autohtone.

In episodul prezent va vom prezenta un articol aparut in luna septembrie in cotidianul Vocea Transilvaniei si in care se poate regasi, negru pe alb, ce nenorociri se petrec in judetul MARAMURES.

CITESTE SI: Companiile austriece macelaresc padurile romanesti, iar politia aresteaza doar tarani cu carute 

“Potrivit celor mai recente informatii furnizate de Directia Silvica, la nivel de judet Maramures exista nu mai putin de 13.000 hectare de paduri care nu sunt administrate de nimeni. Practic, sustin oficialii silvici, din aceste paduri se taie la liber, fara ca cineva sa fie pedepsit. Asta pentru ca proprietarii lor nu au incheiate contracte pentru paza cu ocoale silvice de stat sau private.

“Avem mari probleme cu suprafetele de padure pe care le administram in vecinatatea padurilor particulare. La ora actuala, in Maramures mai sunt circa 13.000 de hectare care nu sunt administrate, au proprietar, dar nu au un stapan din punct de vedere al administrarii. Si atunci in aceste suprafete se taie la liber. Cine merge sus cu tafurile si cu echipamentele aferente, la coborare sau la urcare mai ciupesc si din fondul forestier. Utilajele de exploatare sunt performante, caile de acces sunt multiple, deci este destul de greu in a face paza in conditiile de dotare cu mijloace tehnice si libertatea de actiune in padurea neadministrata. Aceste 13.000 hectare nu sunt de competenta Directiei Silvice, astfel nu se pot face controale pe aceste suprafete”, a declarat Rob Marinel, sef Birou Paza si Protectie in cadrul Directiei Silvice Maramures.

CITESTE SI: Cale libera pentru reinceperea jafului din padurile Ardealului 

Acesta a mai adaugat ca in aceste paduri neadministrate controalele pot fi facute doar de catre cei de la ITRSV si Politia Maramures.

“Problemele cele mai mari le avem acolo unde avem mozaicuri de paduri particulare. Aceste suprafete neadministrate reprezinta cam 5% din judet, la nivel de 2013 am avut 80.000 mc volum de lemn sustras, 65% din lemn s-a extras din aceste suprafete. Sunt o rana deschisa, paduri din care fiecare fura cum vrea”, a concluzionat oficialul Directiei Silvice Maramures”, se arata in materialul colegilor de la Vocea Transilvaniei.

Sursa foto si text: Vocea Transilvaniei