Apple, datoare 32.500.000 de dolari clientilor. Vezi de ce !

Compania Apple este nevoita sa returneze clientilor suma de 32,5 milioane de dolari in urma unei intelegeri cu autoritatile americane.

Apple, compania care produce iPhone si iPad va da inapoi clientilor suma de 32.500.000 de dolari, bani cheltuiti de copii pe aplicatii fara acordul parintilor. Masura a fost aprobata de Comisia Federala de Comert a SUA si a venit in urma numeroaselor plangeri. Mai mult, Apple va fi nevoita sa schimbe conditiile de facturare pentru aplicatiile cumparate din magazinul sau virtual, pentru a se asigura ca utilizatorii si-au dat consimtamantul inainte de a fi taxati.

“Intelegerea reprezinta o victorie pentru clientii care au suferit de pe urma facturarii precare a companiei si reprezinta un semnal pentru mediul de afaceri: fie ca ai afaceri in mall sau pe Internet, protectia clientilor se aplica oricunde”, a spus Edith Ramirez, care conduce Comisia Federala de Comert a SUA. “Nu poti taxa achizitiile care nu au fost autorizate de catre clienti”, a continuat oficialul american.

 Pretul unei aplicatii in magazinul virtual Apple costa intre 99 de centi si 100 de dolari.