Apple trebuie sa primeasca 290.000.000 de dolari de la Samsung

Compania Samsung va fi nevoita sa plateasca 290 de milioane de dolari daune celor de la Apple pentru ca au folosit brevetele de inventii ale rivalilor.

Un tribunal din SUA a decis ca Samsung trebuie sa plateasca compensatii de 290 de milioane de dolari rivalilor de la Apple dupa ce s-a dovedit ca sud-coreenii au folosit brevete de inventii care nu le apartineau. Conform analizei comisiei, reiese ca 13 produse ale Apple au fost afectate.

Decizia vine dupa ce in luna august a anului trecut un juriu din California a decis ca Samsung s-a folosit abuzit de brevetele de inventii Apple si trebuie sa plateasca 1 miliard de dolari. Judecatorul Lucy H Koh a miscorat ulterior suma cu 450 de milioane, spunand ca e neclar modul in care juriul a calculat acea portiune.

Pentru cele doua companii rivale urmeaza, scrie yoda.ro, un alt proces in martie 2014, si acesta implicand diferite brevete de inventii Apple si cateva produse mai noi, inclusiv popularul Galaxy S III – un telefon care, la un moment dat, a depasit iPhone la vanzari.