Aproape 15.000 de POLITISTI actioneaza pentru FLUENTA TRAFICULUI rutier

Politia Romana a luat masuri suplimentare pentru reintoarcerea in siguranta din minivacanta de 1 Decembrie, au anuntat luni reprezentantii institutiei.

Astfel, aproape 15.000 de POLITISTI, cu peste 1.500 de autospeciale, actioneaza pentru FLUENTA TRAFICULUI rutier, in contextul atentionarilor meteorologice de cod galben.

Pentru perioada 30 noiembrie, ora 22.00 — 2 decembrie, ora 22.00, Administratia Nationala de Meteorologie a instituit doua atentionari meteorologice de tip cod galben de ninsoare si vant.

Politia Romana este prezenta cu preponderenta in zonele pentru care au fost emise atentionarile meteorologice, respectiv in municipiul Bucuresti, precum si in estul, sudul si centrul tarii. In aceste zone se circula cu dificultate din cauza precipitatiilor si a vantului, precum si a starii carosabilului, pe arii restranse mentinandu-se conditiile de producere a poleiului.

Citeste si: GABRIEL OPREA: 15 localitati din judetele Brasov, Prahova, Mehedinti, Valcea si Salaj, cele mai afectate de conditiile meteo

O atentie deosebita este acordata circulatiei pe DN1, intrucat la reintoarcerea din minivacanta de 1 Decembrie, se estimeaza cresterea valorilor de trafic.

De asemenea, in zonele afectate de cod galben au fost instituite microfiltre in care sunt verificate autovehiculele din punctul de vedere al echiparii pentru conditii de iarna.

In total, 14.468 de POLITISTI si 1.517 de autospeciale actioneaza in teren. Totodata, a fost stabilita o rezerva de interventie formata din 15.724 de politisti si 1.801 autospeciale.

De la data atentionarilor meteorologice, politistii au aplicat 38 de sanctiuni contraventionale conducatorilor auto, pentru lipsa anvelopelor de iarna sau a dotarilor specifice, in valoare de 3.078 de lei si au fost retrase 36 de certificate de inmatriculare.

Citeste si: TRAFIC DEVIAT de pe DN1 pe DN1A, din cauza AGLOMERATIEI

Totodata, administratorilor de drumuri le-au fost aplicate patru sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 8.700 de lei, pentru lipsa interventiei (doua in judetul Mehedinti, una in judetul Dolj si una in judetul Tulcea).

Pentru o calatorie sigura in conditiile scaderii temperaturilor si aparitiei fenomenelor meteo specific anotimpului rece, Politia Rutiera Romana recomanda conducatorilor de autovehicule sa respecte cu maxima strictete regulile de circulatie, sa circule cu viteza adaptata la conditiile meteo-rutiere si sa respecte reguli de conduita preventive.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro