Aproape 15 CENTRE noi de RADIOTERAPIE vor fi deschise pana la sfarsitul anului

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca pana la sfarsitul anului vor fi deschise aproape 15 centre noi de radioterapie.

“RADIOTERAPIA este sectorul cel mai vitregit din oncologie, pentru ca avem prea putine CENTRE. De aceea am semnat un acord cu Banca Mondiala prin care ne-am propus ca pana la sfarsitul anului sa putem deschide aproape 15 CENTRE de RADIOTERAPIE. Vorbim cam de 40 de milioane de euro prin programul cu Banca Mondiala si alte 20-30 de milioane de euro din economii, suma care ne-ar ajunge pentru realizarea acestui proiect”, a spus Banicioiu, citat de Mediafax.

Citeste si: BUSOI: Aproximativ 60% dintre bolnavii de cancer nu beneficiaza de RADIOTERAPIE

El a mai spus ca, odata cu uniformizarea costurilor privat-stat, costul unei sedinte de RADIOTERAPIE din privat va scadea la aproape 1.000 de euro, fata de 5.000 sau chiar 6.000 de euro in unele clinci.

Citeste si: Realizarea RETELEI DE RADIOTERAPIE din Romania, finantata de Banca Mondiala cu 200 de milioane de euro

Potrivit ministrului, spre exemplu, o sedinta de IMRT (radioterapie cu intensitate modulabila) va costa 640 lei, una de branhiterapie – 302 lei, radioterapia in regim spitalizare de zi 2D – 180 de lei, iar 3D – 320 de lei.

Sursa foto: timpolis.ro