Aproape 9.500 de POLITISTI se vor afla in plus in STRADA de FLORII

Aproape 9.500 de POLITISTI se vor afla in STRADA, suplimentar fata de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea producerii oricaror evenimente negative, cu prilejul Sfintelor Sarbatori de Pasti de cult catolic si a Floriilor de cult ortodox, se arata intr-un comunicat remis sambata presei de Inspectoratul General al Politiei Romane.                                               

Potrivit sursei citate, seful Politiei Romane a dispus ca cei aproape 9.500 de POLITISTI care vor actiona suplimentar fata de cei care se afla in dispozitivul curent de ordine si siguranta publica sa aiba ca prioritate prevenirea si descurajarea oricaror evenimente care ar putea afecta linistea cetatenilor si sa intervina rapid atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Citeste si: TONE DE PESTE, CONFISCATE de politisti

Astfel, 5.906 POLITISTI de la ordine publica, 1.655 de la structurile de politie rutiera, 612 POLITISTI de investigatii criminale, 549 de la transporturi si 707 POLITISTI de la alte structuri si rezerve de interventie, se vor afla in STRADA, in dispozitive mixte de ordine si siguranta publica, precum si in proximitatea lacasurilor de cult sau de desfasurare a manifestarilor publice circumscrise acestor sarbatori.

Pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice vor fi organizate, zilnic, 3.862 patrule de siguranta publica, dintre care 928 pedestre si 2.934 auto.

De asemenea, vor fi instituite dispozitive de ordine si siguranta publica, in zona a peste 1.000 de lacasuri de cult catolic si greco-catolic, precum si a celor 15.415 lacasuri de cult ortodox.

Activitatile vor fi desfasurate in sistem integrat, impreuna cu celelalte institutii cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice, conform sursei citate.

Citeste si: CONTROALE de AMPLOARE la PRODUCATORII si COMERCIANTII PRODUSELOR din CARNE

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces catre aceste zone, precum si in zona lacaselor de cult religios, politistii de la rutiera vor actiona pentru mentinerea fluentei si prevenirea producerii unor evenimente grave, in general a celor generate de excesul de viteza, fiind amplasate, in acest sens, in trafic, 437 aparate radar.

POLITISTII de la transporturi vor asigura patrularea in 299 de trenuri de calatori precum si in 320 statii si triaje de cale ferata. Totodata, 27 de trenuri de marfa vor fi insotite, pe durata deplasarii, de catre politisti.

De asemenea, in aceasta perioada, POLITISTII de la transporturi vor patrula in 12 aerogari (internationale si nationale), precum si in 14 de porturi la Marea Neagra sau pe Dunare.

Sursa foto: obiectivbr.ro