Aproape JUMATATE dintre taxiurile si masinile de scoala auto controlate de RAR, NECONFORME

Inspectorii Registrului Auto Roman (RAR) au verificat tehnic in trafic, la nivel national, 398 de vehicule in regim de taxi si scoala auto, 45,73 la suta dintre acestea fiind gasite NECONFORME, potrivit unui comunicat al institutiei remis joi presei.

Astfel, 33,67 la suta dintre autoturismele controlate erau NECONFORME din punct de vedere al securitatii rutiere iar, dintre acestea, 2,76 la suta prezentau pericol iminent de accidente.

Din punct de vedere al emisiilor poluante, 8,79 la suta dintre vehicule aveau probleme, in timp ce doar 1,51 la suta au fost gasite NECONFORME din punct de vedere al identificarii.

In privinta efectuarii ITP, 1,76 la suta prezentau documente expirate.

Citeste si: Peste 1.200 de AMENZI au fost aplicate de politisti TAXIMETRISTILOR, intr-o singura zi

Starea precara a anvelopelor, depasirea normelor acceptate de emisii poluante si defectiuni la dispozitivele de iluminare sunt doar cateva dintre neregulile constatate, mentioneaza reprezentantii RAR.

Potrivit directorului general al Registrului Auto Roman, George-Adrian Dinca, in functie de neregulile constatate de inspectorii RAR, Politia Rutiera a retinut 117 certificate de inmatriculare si un permis de conducere si a aplicat 147 de sanctiuni contraventionale.

Citeste si: Zeci de taximetristi aflati in zona aeroporturilor internationale, amendati de politistii de la Directia Rutiera

“Rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR — Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a avea defectiuni. Parcul auto national are in momentul de fata aproximativ 5.700.000. de vehicule dintre care 4.485.000 sunt autoturisme”, se spune in comunicat.

Sursa foto: gandul.info