Aproape toate tokenurile IOTA, presupus furate, în valoare de 11 milioane de dolari, au fost găsite

Aproape toate tokenurile IOTA în valoare de aproximativ 11 milioane de dolari, despre care se presupune că au fost furate de către o persoană din Oxford, Marea Britanie, au fost găsite.

Co-fondatorul și co-președintele consiliului de administrație IOTA, Dominik Schiener, a declarat pentru Reuters că fondurile sunt în prezent deținute ca probe în cadrul unei anchete a poliției.

După cum s-a raportat la 24 ianuarie, un efort coordonat de Europol, implicând agențiile britanice și germane de aplicare a legii, a arestat un bărbat în vârstă de 36 de ani, suspectat de furtul a 11,4 milioane de dolari în tokenuri IOTA de la cel puțin 85 de victime.

Citește și: CRYPTOPIA A CĂZUT, DIN NOU, VICTIMĂ A UNUI ATAC CIBERNETIC LA DOUĂ SĂPTĂMÂNI DUPĂ CE HACKERII FURASERĂ 16 MILIOANE DE DOLARI

Ancheta a constatat că furturile au avut loc prin vizarea utilizatorilor unui site web care nu mai funcționa acum, care a creat breșe de securitate pentru portofelele IOTA. Presupusul hacker a reusit sa recupereze semintele stocate pe site pentru a avea acces la portofelele IOTA ale utilizatorilor si sa-i extragă fondurile.

IOTA a ajutat ancheta polițienească timp de câteva luni, a spus Schiener, adăugând că ceea ce credeau că este un grup de hackeri s-a dovedit a fi un individ “care avea un loc de muncă normal și este bine educat”.

“Numai o mică sumă” a criptomonedelor furate nu a fost găsită încă, a declarat pentru Reuters, adăugând: “Schimburile au blocat conturile hackerului. El a încercat să elibereze banii, dar el nu a reușit. “Poliția britanică l-a arestat pe bărbatul din Oxford pentru suspiciunea de fraudă, furt și spălare de bani săptămâna trecută și a confiscat și un număr de computere și dispozitive electronice.