Aproximativ 1.700 din beneficiarii de AJUTOARE ALIMENTARE de la UE din Sectorul 6 si-au ridicat produsele

In prima zi de distribuire a ajutoarelor prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2014, in Sectorul 6 aproximativ 1700 de cetateni au intrat in posesia alimentelor, reprezentand 12 la suta din totalul de beneficiari existenti in acest an, a anuntat joi Primaria Sectorului 6.

Livrarea ajutoarelor alimentare se face in doua cutii de carton cu continut identic, fiecare persoana primind doua cutii sigilate. O cutie cuprinde jumtatae din cantitatea alocata pentru o persoana. Fiecare beneficiar are dreptul la urmatoarele cantitati: faina alba de grau – 6 kg, malai – 6 kg, paste fainoase – 2 pungi de 400 g, ulei – 4 litri, zahar – 4 kg, conserva din carne de porc – opt cutii metalice de 300 g, conserva din carne de vita in suc propriu – sase cutii metalice de 300 g, conserva din pate de ficat – zece cutii metalice de 200 g.

Citeste si: Primaria Sectorului 6 distribuie AJUTOARELE ALIMENTARE de la UE pentru persoanele defavorizate

POAD 2014 se desfasoara in Sectorul 6 in urmatoarele puncte de lucru. Astfel, acordarea ajutoarelor alimentare se efectueaza dupa cum urmeaza: la punctul de lucru din bd. Iuliu Maniu nr. 101 pentru beneficiarii din grupul tinta ale caror nume de familie incepe cu literele A, B, C inclusiv, la punctul de lucru din str. Bascov nr. 14-18, in cadrul Complexului de Servicii de Recuperare, pentru beneficiarii din grupul tinta ale caror nume de familie incepe cu literele D, E, F, G, H, I, J, K, L inclusive, la punctul de lucru din Drumul Sarii nr. 2 pentru beneficiarii din grupul tinta ale caror nume de familie incepe cu literele M, N, O, P, Q inclusiv, si la punctul de lucru din str. Murguta nr. 2, pentru din grupul tinta ale caror nume de familie incepe cu literele R, S, S,T, T, U, V,X, Y, Z inclusiv.

Fiecare dintre persoanele beneficiare ale POAD 2014 trebuie sa se prezinte la centrul de distribuire aferent literei cu care incepe numele de familie, in niciun caz la altul decat cel mentionat mai sus, pentru a putea ridica ajutoarele care le revin de drept.

Potrivit sursei citate, ajutoarele alimentare au fost acordate in bune conditii, iar datorita faptului ca exista patru locuri de distribuire, nu au existat cozi. In timp ce isi ridicau alimentele si avand in vedere temperaturile scazute, beneficiarii au primit ceai cald.

Miercuri, pana la ora 16.00 s-au prezentat la punctul din Murguta 506 persoane, care au ridicat 1.012 cutii, la cel din Drumul Sarii, 395 persoane, care au au ridicat 790 de cutii, la cel din Iuliu Maniu – 402 persoane, care au ridicat 804 cutii, iar la cel din Bascov – 374 persoane care au ridicat 748 cutii.

Citeste si: Primaria Sectorului 2 incepe distribuirea AJUTOARELOR ALIMENTARE de la UE

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 a pus la dispozitia cetatenilor numerele de telefon 0720.48.16.09. si 0721.77.29.66, unde persoanele indreptatite pot suna in continuare pentru a primi asistenta referitoare la POAD 2014.

Programul de lucru cu cetatenii este de luni pina vineri in intervalul orar 8.00-16.30, iar alimentele vor fi la dispozitia persoanelor indreptatite timp de 30 de zile.