Aproximativ 250 de COPII INSTITUTIONALIZATI din Sectorul 6 si-au gasit un CAMIN STABIL in ultimii ani

Aproximativ 250 de COPII INSTITUTIONALIZATI din Sectorul 6 si-au gasit pana acum un CAMIN STABIL unde sunt ingrijiti in familii normale, merg la scoalasi au hobbyuri, se arata intr-un comunicat remis luni presei de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 6, institutie care aniverseaza in 2015 zece ani de la infiintare.

Potrivit sursei citate, reteaua de asistenti maternali a DGASPC Sector 6 a inceput sa existe, timid, din anul 1998, dar a fost dezvoltata dupa anul 2005. In ultimii zece ani, peste 100 de persoane au fost angajate ca asistenti maternali profesionisti si beneficiaza anual de formare continua.

“La sfarsitul anului 2006, noua institutie DGASPC Sector 6 a luat decizia desfiintarii Centrului de Plasament Cotroceni, institutie invechita, unde copiii abandonati aveau foarte putine sanse la o viata de familie. In acest timp a luat amploare fenomenul abordarii unitare a fiecarui beneficiar, in vederea unei cat mai eficiente solutionari a problematicii complexe cu care se confrunta fiecare om care apeleaza la seviciile sociale. In urma desfiintarii Centrului Cotroceni, copiii care erau rezidenti acolo, au fost dati in grija asistentior maternali, iar micutii au intrat intr-o familie unde afectiunea si caldura «mamei» nu se putea compara cu peretii reci ai Centrului”, se spune in comunicat.

Citeste si: COMPETITIE DE SAH intre generatii, organizata in Sectorul 6

In prezent, institutia se mandreste cu “prichindei fericiti”, care sunt motivati sa invete mereu lucruri noi si sa-si croiasca un drum de succes in viata.

In acest sens poate fi amintit Andrei, care a castigat in martie 2012 locul I la categoria kata individual si locul I la categoria kumite individual, in urma unei munci asidue, care s-a concretizat cu un rezultat pe masura efortului depus in cadrul antrenamentelor desfasurate de patru ori pe saptamana. Dar si Adrian impreuna cu Nicoleta au obtinut cate un loc II la kata individual.

“Lipsiti de ocrotirea familiilor lor de origine, toti laureatii sunt inclusi in sistemul de asistenta maternala ce functioneaza pe raza sectorului. Copiii culeg roadele muncii lor dovedind, spre satisfactia celor care ii indruma si ii ingrijesc, ca statutul de defavorizat social nu reprezinta un obstacol de netrecut”, se mai arata in text.

Citeste si: DGASPC Sector 6 aniverseaza 10 ANI de la INFIINTARE

Nu in ultimul rand pot fi amintite performantele unei fetite – Miruna – in varsta de zece ani, crescuta de un asistent maternal si care a fost medaliata cu aur la Campionatele Internationale de Gimnastica Aerobica din Bulgaria. Fetita a beneficiat in casa familiei de plasament de atentia si dragostea unui camin, ceea ce i-a permis sa-si dezvolte talentul nativ pentru gimnastica si sa obtina performante remarcabile.

Serviciul de asistenta maternala aflat in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, asigura protectia copilului care necesita stabilirea unei masuri de protectie ce impune cresterea, ingrijirea si educarea acestuia de catre un asistent maternal profesionist. De serviciile unui asistent maternal profesionist poate beneficia orice copil daca se impune acest lucru.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizica, atestata, care asigura la domiciliul sau, prin activitatea pe care o desfasoara, cresterea, ingrijirea si educarea, necesare dezvoltarii armonioase a copiilor primiti in plasament.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6