Aproximativ 500 de judecatori si procurori s-au inscris in proiectul de educatie juridica pentru elevi

Aproximativ 500 de judecatori si procurori s-au inscris pana in prezent in mod voluntar pentru a oferi elevilor lectii despre legislatie, principii juridice si drepturi civice, a anuntat luni Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Potrivit sursei citate, magistratii pot participa la implementarea proiectului de educatie juridica pentru elevi atat in timpul programului „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” din perioada 7-11 aprilie, cat si pe parcursul intregului an scolar.

Proiectul de educatie juridica va fi derulat de MEN, Ministerul Justitiei, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), in baza unui protocol de colaborare care a fost semnat in luna octombrie a anului trecut.

Reprezentantii institutiilor semnatare al protocolului de colaborare privind educatia juridical in unitatile de invatamant au participat luni, la sediul MEN, la o videoconferinta comuna. Videoconferinta a fost coordonata de ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, si Florentina Gavadia, membru CSM. Au participat reprezentanti ai inspectoratelor scolare, ai Curtilor de Apel, ai tribunalelor si ai parchetelor judetene si al municipiului Bucuresti.

Citeste si: Procurorii si judecatorii le vor da elevilor lectii despre legislatie

Scopul videoconferintei a fost acela de a canaliza eforturile ce vor fi depuse, in intreaga tara, in procesul de implementare a protocolului si de a facilita contactul dintre partile implicate (inspectorate scolare judetene – judecatori – procurori). Participantii au discutat aspectele pe care le implica modalitatile efective de implementare a protocolului, prezentarea tematicii orientative care va face obiectul activitatilor de educatie juridica, modalitatile de coordonare si monitorizarea implementarii.

Totodata, in data de 24 martie a avut loc reuniunea Comitetului de monitorizare a Protocolului de colaborare privind educatia juridica in unitatile de invatamant preuniversitar, cu participarea conducerilor institutiilor semnatare. In cadrul reuniunii a fost remarcat interesul deosebit al magistratilor de a se implica in activitatile de educatie juridica propuse prin protocol.

Sursa foto: hotnews.re