Aproximativ 800 de VOLUNTARI au fost formati in Nigeria pentru a lupta impotriva EBOLA

Aproximativ 800 de VOLUNTARI au fost formati la Lagos, cel mai mare oras din Nigeria, pentru a ajuta la lupta impotriva epidemiei de EBOLA, care a provocat deja moartea a patru persoane in aceasta tara, a anuntat sambata o sursa oficiala.

Guvernul statului Lagos a lansat un apel la voluntariat saptamana trecuta pentru a compensa lipsa de personal din sanatate, dupa o greva de sase saptamani a medicilor care au cerut cresterea salariilor si conditii mai bune de lucru.

Citeste si: EPIDEMIE EBOLA: BILANTUL VICTIMELOR DIN AFRICA de VEST a depasit pragul de 1.000 de MORTI

“Oamenii au ascultat apelul nostru la ajutor. Am format aproximativ 800 de VOLUNTARI” pentru a cauta persoanele care au intrat in contact cu bolnavii, pentru a sensibiliza populatia si a trata boala, a declarat Hakeem Bello, purtator de cuvant al guvernatorului Babatunde Fashola.

Patru persoane au murit din cauza febrei hemoragice EBOLA, iar alte sase persoane infectate primesc ingrijiri medicale la Lagos, dupa ce un functionar liberian, Patrick Sawyer, a adus virusul in metropola nigeriana la 20 iulie. El a decedat in spital la 25 iulie.

VOLUNTARII au fost desfasurati in 57 de districte, dar ar fi necesari si mai multi, in special pentru a ingriji persoanele infectate, a adaugat purtatorul de cuvant.

Citeste si: Barbatul din Ploiesti suspectat de EBOLA are ALTA BOALA

In paralel, Guvernul statului Lagos a lansat o campanie de sensibilizare a populatiei, desfasurata prin presa, prin pliante si masini publicitare.

In cinci luni, epidemia de EBOLA, cea mai grava de la aparitia febrei hemoragice in 1976, s-a soldat cu 1.145 de morti, potrivit ultimului bilant al OMS.