Aproximativ 90 de UTILAJE sunt PREGATITE sa intervina pentru DESZAPEZIRE in Sectorul 1

Aproximativ 90 de UTILAJE si minimum 300 de persoane sunt PREGATITE sa intervina in acest weekend pentru DESZAPEZIREA si combaterea poleiului pe toate cele 1.088 de strazi ale Sectorului 1, se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 1.

Astfel, 21 de utilaje Romprest sunt pozitionate deja in punctele fixe, fiind PREGATITE sa intervina imediat ce vremea se va inrautati.

Potrivit programului de DESZAPEZIRE aprobat de Consiliul Local Sector 1, compania Romprest este PREGATITA sa intervina in perioada sezonului rece 2014-2015 cu aproximativ 90 de UTILAJE dotate corespunzator: abrollkippere (sararita si plug), autocisterne, basculante, auto-cisterne multifunctionale, incarcatoare frontale, multicar (pentru trotuare largi si strazi secundare), motofreze pentru trotuare, tractoare si unimoguri).

Citeste si: GABRIEL OPREA: Peste 14.800 de angajati ai MAI au fost MOBILIZATI in urma AVERTIZARILOR METEO

Totodata, 300 de persoane – minimum 100 de persoane pe schimb, vor actiona 24 din 24 h, in vederea indepartarii manuale a zapezii de pe trecerile de pietoni, din statiile RATB, refugii RATB, cai acces institutii publice etc. Numarul personalului va fi suplimentat, in functie de conditiile meteo.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate in calcul pentru sezonul de iarna 2014-2015, un numar de 21 puncte fixe unde sunt pozitionate utilaje pregatite sa intervina. 

Citeste si: CODUL GALBEN de NINSORI si VISCOL intra in vigoare VINERI de la ora 16.00. Zone afectate

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, Bucurestiul si 24 de judete din jumatatea de sud a tarii vor fi, de vineri, de la ora 16.00, pana sambata, la ora 14.00, sub avertizare cod galben de ninsoare si vant, care la rafala va depasi 60 de kilometri pe ora, viscolind zapada.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1