ARABIA SAUDITA: Peste 400 de presupusi JIHADISTI au fost ARESTATI

ARABIA SAUDITA a anuntat sambata DESTRUCTURAREA unei organizatii conectate gruparii jihadiste sunnite STATUL ISLAMIC (SI) si arestarea a 431 de PRESUPUSI MEMBRI ai acesteia, majoritatea sauditi, precum si DEJUCAREA unor noi atacuri asupra moscheilor si a unei misiuni diplomatice, transmite AFP.

Conform Ministerului saudit de Interne, in timpul operatiunilor care au condus la aceste arestari au fost UCISE 37 de persoane, dintre care 6 sunt ”TERORISTI”, celelalte victime fiind in randul fortelor de ordine si al civililor, inregistrandu-se in plus si 120 de raniti.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC: COPIL, filmat in timp ce DECAPITA UN PRIZONIER – foto in articol

Aceeasi sursa mentioneaza ca respectiva organizatie era alcatuita din mici celule care colaborau cu SI si au fost implicate in mai multe atacuri, inclusiv in ATENTATELE SINUCIGASE asupra moscheilor siite din estul tarii. Ea planuise si alte atacuri asupra moscheilor, precum si asupra unei misiuni diplomatice, care insa nu este precizata.

In urma numeroaselor atentate anti-siite revendicate de SI, autoritatile saudite au INTENSIFICAT in ultimele luni operatiunile IMPOTRIVA EXTREMISTILOR SUNNITI, temandu-se mai ales de riscul unor tensiuni confesionale intre majoritatea sunnita si minoritatea siita. In plus, participarea Arabiei Saudite la raidurile aeriene ale coalitiei antijihadiste conduse de SUA a alimentat preocuparea fata de posibile represalii.

Sursa foto: voiceofvienna