ARAD: CIPRIAN SABIN MARES, seful ANTIDROG SRI, ARESTAT pentru TRAFIC de DROGURI

Un maior din cadrul Serviciului Roman de Informatii – Serviciul Judetean de Informatii Arad a fost retinut, vineri, de procurorii DIICOT, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si de mare risc, in forma continuata, el fiind suspectat ca a vandut cannabis si cocaina, informeaza Mediafax.

UPDATE 2Maiorul SRI Ciprian Sabin Mares, seful Departamentului Antidrog din Serviciul Judetean de Informatii Arad, retinut de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, a fost arestat preventiv de catre magistratii aradeni, care au emis mandat de arestare si pe numele celui de-al doilea barbat retinut in acest dosar de trafic de stupefiante, anunta News.ro.

Tribunalul Arad a emis, vineri, seara, mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele maiorului SRI Ciprian Sorin Mares. De asemenea, a fost arestat preventiv si Eduard Palincas, retinut si el de catre procurorii DIICOT. 

UPDATE 1: Conform News.ro, maiorul SRI Arad retinut este chiar seful Antidrog din institutie, Ciprian Sabin Mares, biroul acestuia fiind perchezitionat pentru a se cauta probe.

Surse din randul anchetatorilor au mai declarat pentru News.ro ca al doilea suspect retinut este Eduard Palincas, cu antecedente penale, cunoscut ca “dealer” zonal de droguri. Palincas ar fi fost vizat de mai multa vreme de anchetatori dupa ce in 2002 fusese condamnat la opt ani de inchisoare.

STIRE INITIALA

“In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 11-16 august, la date diferite si in baza aceleasi rezolutii infractionale, suspectul M.C.S. a vandut in doua randuri, droguri de risc (100 grame cannabis), respectiv de mare risc (sase grame cocaina) fara drept, cu sumele de 2.050 lei, respectiv 600 euro (din care s-au remis 300 euro) “, potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

In plus, joi, intre orele 19.45-20.50, maiorul din cadrul SRI a fost prins in flagrant de procurori, in timp ce vindea 100 grame cannabis, cu suma de 400 euro si 200 lei. De asemenea, el avea asupra lui si 250 grame de cannabis, pe care intentiona sa il vanda. Barbatul a fost prins in imobilul sau situat din Arad.

Potrivit anchetatorilor, in acelasi caz a mai fost retinuta o persoana, pentru trafic de droguri de risc, in forma continuata. “Fata de suspectul P.E. s-a retinut ca, in data de 18 august, orele 01.00-02.00, in baza aceleasi rezolutii infractionale, a vandut droguri de risc (300 grame cannabis), fara drept, cu suma de 6.000 lei, respectiv a detinut droguri de risc (100 grame de cannabis), fara drept si in scop de comercializare, in autoturismul sau, fiind surprins in flagrant de catre organele de urmarire penala”, arata sursa citata.

In cursul zilei de vineri, procurorii DIICOT Arad impreuna cu ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie au facut patru perchezitii pe raza judetului, dintre care o perchezitie la sediul unei institutii publice.

Sursa foto: realitatea