ARAFAT: Am reusit sa aducem ambulanta si pompierii in acelasi dispecerat aproape in toata tara

RAED ARAFAT a declarat ca s-a reusit aducerea ambulantei si pompierilor intr-un dispecerat integrat peste tot in tara, mai putin in Bucuresti si Constanta, unde cele doua institutii nu vor sa colaboreze, informeaza Agerpres.

Acesta a mai precizat ca aducerea ambulantei si pompierilor in acelasi dispecerat este un pas major, iar lucrurile evolueaza foarte bine acolo unde acest lucru s-a reusit.
“In tara am ajuns la un pas major inainte: am reusit sa aducem ambulanta si pompierii in acelasi dispecerat in ultimii doi ani, mai avem doua de ‘cucerit’ Constanta si Bucuresti. Dar inca ne mai luptam cu mentalitatile. Sunt diferite modele cum s-a organizat activitatea, mie imi place modelul, dar in continuare unii nu vor sa colaboreze cu altii. Si aici stau spate in spate ca sa nu se vada intre ei, eventual se aud, dar nu se vad. In alte judete s-au organizat chiar mult mai bine si stau fata in fata si lucreaza. Daca cel de la ambulanta e ocupat, pompierul vorbeste pe statie si il ajuta”, a declarat Rael ARAFAT.

Acesta a mai precizat ca s-a impus si orgnizarea de cursuri pentru a se ajunge la o abordare integrata a urgentelor.

“Acum am inceput o serie de cursuri de dispecerizare integrata, care vor atinge tot personalul care lucreaza in ambulanta si la pompieri, pentru o dispecerizare integrata a urgentelor”, a precizat ARAFAT.

Sursa foto: libertatea