ARAFAT: “NU mai ESTE O PROBLEMA de blocare a posturilor, se pot ANGAJA medicii, exista si FONDURI DE ANGAJARE. Problema este sa gasim medicii”

RAED ARAFAT

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat marti, la Targoviste, ca exista un deficit de doctori de urgenta in mai multe judete din tara, desi posturile au fost deblocate, iar fonduri de angajare exista, insa managerii de spitale ar trebui sa faca eforturi mai mari in aceasta privinta, informeaza Agerpres. 

Intrebat despre situatia de la Dambovita, unde la Spitalul Judetean Targoviste este un deficit de medici de urgenta, Raed Arafat a precizat ca situatia se regaseste in mai multe judete.

Este o situatie nationala, din pacate. Nu mai este o problema de blocare a posturilor, se pot angaja medicii, exista si fonduri de angajare. Problema este sa gasim medicii. Noi acum in Comitetul tehnic interministerial intre Ministerul de Interne, Ministerul Sanatatii, chiar am discutat aceste aspecte si unitatile de primiri urgente au prioritate impreuna cu serviciile de ambulanta la angajari in limita, bineinteles, a bugetului, care sper sa avem un plan sa crestem bugetul pentru personal sa se poata angaja in plus”, a afirmat Raed Arafat.

CITESTE SI: EXPLOZIV RAED ARAFAT IL TRAGE DUPA EL PE VICTOR PONTA IN SMENUL CU AMBULANTELE

Acesta a precizat ca managerii de spital impreuna cu cei care coordoneaza unitatile de primiri urgenta ar trebui sa faca eforturi pentru a atrage medici specialisti.

”Cand faci concurs, trebuie sa fie efort facut de catre seful unitatii de primiri urgente si de catre managerul spitalului ca sa atraga medici. Sunt judete care sufera foarte mult de lipsa de medici de urgenta, sunt altele care stau mai bine. Din pacate au plecat multi medici in ultimii ani din tara si incercam cat mai mult sa aducem inapoi si sa ii tinem pe cei care acum sunt la pregatire”, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat in MAI a facut referire si la motivatiile care i-ar putea face pe medici sa ramana in sistemul sanitar romanesc.

Tinerea medicilor in tara nu se tine doar prin cresterea salariilor, nici chiar printr-o singura solutie, este una complexa care sa ii arate medicului ca poate evolua in cariera, poate sa aiba loc de munca care sa ii asigure siguranta de munca si aici in serviciile de urgenta nu avem aceasta problema, dotare este, si bineinteles plata la un nivel acceptabil pentru ei, nu neaparat cum sunt platiti in Germania, ca totusi in Romania costurile raman altfel, dar la un nivel acceptabil pentru ei’‘, a afirmat Raed Arafat.

CITESTE SI: ANUNT BOMBA: DNA ESTE PE URMELE LUI RAED ARAFAT IN URMA UNEI COMBINATII DUBIOASE CU AMBULANTE

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a participat marti, la Targoviste, la Adunarea generala a filialei de Cruce Rosie Dambovita.