Arcul de Triumf intra in reabilitare

Dupa 5 ani de la inceperea procedurilor pentru realizarea proiectului, Arcul de Triumf intra in lucrari de reabilitare. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, spune ca intarzierile au fost cauzate de o “metologie tampita” si de o institutie care “creaza coruptie”. 

Lucrarile valoreaza in total 2,3 milioane de lei si vor fi cofinantate prin fonduri europene. Proiectul de reabilitare a Arcului de Triumf se afla pe lista Primariei de cativa ani de zile. Cererea pentru finantarea europeana a fost depusa in decembrie 2009, iar evaluarea a durat mai bine de un an si sase luni. Contractul de finantare europeana a fost semnat de Sorin Oprescu si Elena Udrea, in luna februarie 2012.

Lucrarile ce vor fi executate la Arcul de Triumf, in valoare de 2,3 mil. lei (520.000 de euro) constau in: lucrari la elementele structurale si de arhitectura, desprafuire si curatarea suprafetelor, reparatia fisurilor, chituri si plombari cu mortar, dar si amplasarea unor corupri de iluminat exterior decorativ, refacerea terasei, retus cromatic si hidrofugarea suprafetelor exterioare.

Primaria Capitalei se asteapta ca dupa finalizarea lucrarilor, obiectivul sa atraga cu 6% mai multi turisti in primii 5 ani de la inaugurare.

sursa foto: buqresti.info