AREST PREVENTIV pentru 11 din suspectii retinuti pentru trafic de droguri in urma perchezitiilor de la Sibiu si Bucuresti

Un numar de 11 suspecti din cei 21 retinuti pentru trafic de droguri in urma descinderilor de la Sibiu si Bucuresti au fost ARESTATI PREVENTIV, in noaptea de vineri spre sambata, alte sase persoane fiind plasate in arest la domiciliu si patru cercetate sub control judiciar.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes, a declarat ca 11 persoane din Sibiu din cele 21 retinute pentru trafic de droguri au fost ARESTATE PREVENTIV, in noaptea de vineri spre sambata, potrivit Mediafax

“Persoanele ARESTATE PREVENTIV sunt dintre cele care domiciliaza in municipiul Sibiu. Sase persoane – dintre cele care domiciliaza in Bucuresti – au fost plasate in arest la domiciliu, iar patru persoane sunt cercetate sub control judiciar”, a declarat Luciana Baltes.

Potrivit acesteia, cercetarile continua in vederea savarsirii intregii activitati infractionale a suspectilor.

Citeste si: DESCINDERI la BUCURESTI si SIBIU: Sunt vizate 100 de persoane acuzate de TRAFIC de DROGURI

Cele 21 de persoane suspecte au fost retinute, in noaptea de joi spre vineri, de procurorii DIICOT Sibiu, pentru trafic de droguri de risc si mare risc si pentru constituirea unui grup infractional, in urma a 32 de perchezitii facute la adrese din Sibiu si Bucuresti.

Potrivit sefului Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Sibiu, Sebastian Vestemean, membrii gruparii actionau in Sibiu si Bucuresti, iar drogurile erau vandute pe strada si in diferite localuri, la clienti tineri, cu varste de pana la 30 de ani. In urma perchezitiilor, au fost confiscate sume de bani si cantitati insemnate de droguri de la domiciliile suspectilor, si anume canabis, droguri etnobotanice si droguri sintetice.

Sebastian Vestemean a precizat ca grupul infractional s-a dezvoltat incepand din ianuarie 2013, dupa destructurarea altei retele din municipiul Sibiu.

Surse din cadrul anchetei au precizat, corespondentului MEDIAFAX, ca in urma perchezitiilor au fost confiscate sapte masini de lux, patru kilograme de droguri si aproape 150.000 de lei, atat de la Sibiu, cat si de la Bucuresti.

Citeste si: Zeci de persoane RETINUTE in urma PERCHEZITIILOR de la Sibiu si Bucuresti

In dosar sunt suspectate 32 de persoane, din care doua sunt minore, restul avand varste intre 18 si 35 de ani, iar alte cateva zeci de persoane au calitatea de martor in dosar. Unii dintre suspecti si martori au fost deja dusi la audieri la sediul DIICOT Sibiu, altii urmand a ajunge aici.

Gramul de canabis se vindea cu preturi pornind de la 50 de lei, iar in Sibiu zona de desfasurare era cartierul Valea Aurie.

Drogurile erau introduse in tara in colete cu valoare mica, iar reteaua din Sibiu se aproviziona de la cea din Bucuresti. Potrivit anchetatorilor, suspectii aduceau drogurile din China si se foloseau mai apoi de firme fantoma pentru a le trimite la diferite destinatii din Romania.

Sursa foto: enational.ro