ARESTARI la BELFAST dupa atacurile RASISTE care vizau cetatenii ROMANI

Doi barbati au fost ARESTATI in legatura cu o serie de ATACURI motivate de ura comise in partea de est a Belfastului, unde au fost avariate masini si au fost inscriptionate pe case mesaje cu CARACTER RASIST vizand ROMANI si slovaci, relateaza publicatia Belfast Telegraph in editia online.

Potrivit publicatiei, cei doi barbati, in varsta de 20 si 22 de ani, au fost arestati in legatura cu aceste infractiuni.

CITESTE SI: ATACURI RASISTE la adresa ROMANILOR din BELFAST

Potrivit unor anchetatori, este prea devreme pentru a spune care grup este vinovat de cele sase atacuri comise luni. Insa investigatorii nu indeparteaza ipoteza unei implicari a unor unitati paramilitare loialiste, scrie publicatia fara sa ofere alte precizari.

“Aceste incidente, care au avut loc noaptea trecuta, au avut scopul sa intimideze familiile care locuiesc in casele respective”, a declarat Mark McEwan, seful politiei.

CITESTE SI: ROMANII din regiunea ucraineana CERNAUTI avertizati: Mergeti la RAZBOI sau plecati! 

Numarul incidentelor de natura rasista inregistrate la Belfast a crescut dupa ce politia nord-irlandeza (PSNI) a lansat o operatiune care vizeaza autorii unor fapte similare, la inceputul lui mai.

Sursa foto: belfast telegraph