Argentina: Explozie puternica intr-un imobil! Opt persoane au murit, 19 sunt disparute VIDEO

O explozie puternica a avut loc, in cursul zilei de ieri, in orasul argentinian Rosario intr-o cladire de locuinte, opt persoane pierzandu-si viata, alte 19 fiind date disparute. Cauza exploziei a fost o defectiune la centrala de incalzire a imobilului si care a declansat tragedia.

O explozie puternica a avut loc, ieri, la ora 15.30 (ora Romaniei) in orasul Rosario, al treilea ca marime din Argentina, fatada imobilului cu zece nivele fiind distrusa in totalitate. Cladirea se afla chiar in centrul orasului, opt persoane pierzandu-si viata si alte 19 au fost date disparute, autoritatile declarand ca bilantul ar fi putut fi mult mai mare daca explozia ar fi avut loc la alta ora, deoarece majoritatea locatarilor erau la servici in momentul producerii deflagratiei.

“Sunt confirmate opt decese. Cautarile vor continua in cursul noptii (nn marti spre miercuri). Avem o lista de 19 persoane despre care familiile nu au vesti, in timp ce 60 de persoane sunt ranite, trei dintre ele foarte grav”, a declarat Monica Fein, primarul orasului Rosario.

Autoritatile care au demarat o ancheta au ajuns la concluzia ca instalatia de incalzire a cladirii avea o defectiune care a dus la o scurgere de gaz si apoi la explozie.

Sursa foto si video: usatoday.com si youtube.com