ARGES: ACCIDENT GRAV in care au fost implicate 2 AUTOBUZE! COD ROSU de INTERVENTIE

Doua AUTOBUZE au fost implicate intr-un ACCIDENT RUTIER produs, in noaptea de joi spre vineri, in localitatea argeseana VULTURESTI, autoritatile activand planul rosu de interventie, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), informeaza Agerpres.

CODUL ROSU de INTERVENTIE a fost activat dupa ce din primele informatii de la fata locului a rezultat ca zeci de persoane se aflau in cele doua autobuze, iar multe dintre ele sunt ranite.

In cele doua autocare se aflau, in total, 80 de persoane, angajati ai “Dacia”. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, Madalina Epure, a declarat pentru News.ro ca 13 persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale de urgenta, insa niciunul dintre raniti nu are leziuni care sa ii puna viata in pericol. Initial, unul dintre soferi a ramas blocat in autobuz, dar in cele din urma nu a fost nevoie de interventia echipajelor de descarcerare.

A fost declansat CODUL ROSU de INTERVENTIE. Luminita Paul, sef Serviciul de Ambulanta Arges, a anuntat ca 15 ambulante – 3 cu medici si 12 cu asistenti – au fost trimise la locul accidentului. De asemenea, medicii au fost chemati din timpul liber astfel incat sa asigure interventiile in Unitatile de Primire a Urgentelor.

“Initial s-au dat 20-30 de victime. La nivelul dispeceratului Arges s-a activat planul rosu de interventie, au fost anuntate autoritatile, prefectul, departamenul pentru situatii de urgenta, de la Serviciul judetean de Ambulanta Arges”, a spus Luminita Paul la Digi 24. La randul sau, secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru News.ro ca daca va fi nevoie vor fi trimise ambulante inclusiv de la Bucuresti.

“Erau 10 victime evaluate, asteptam sa primim mai multe date despre victime. Am anuntat si suntem pregatiti sa trimitem in sprijin inclusiv de la Bucuresti, daca este cazul”, a spus Arafat.

Sursa foto: realitatea