Arges: Directorul din cadrul CEZ retinut pentru abuz in serviciu va fi cercetat sub control judiciar

Stefan Frantu, directorul din cadrul companiei CEZ retinut pentru abuz in serviciu si conflict de interese, va fi cercetat sub control judiciar, intrucat anchetatorii au decis sa nu mai ceara arestarea preventiva a acestuia, transmite Mediafax.

Seful centrului operational care se ocupa cu extinderea retelelor CEZ in judetul Arges, Stefan Frantu, va fi cercetat in continuare sub control judiciar in dosarul in care politistii antifrauda il acuza de abuz in serviciu si conflict de interese, au declarat surse judiciare.

Conform surselor citate, anchetatorii din acest dosar au renuntat la a cere arestarea preventiva a lui Frantu, dupa ce acesta a fost audiat din nou, in cursul zilei de marti.

Stefan Frantu este cercetat pentru abuz in serviciu si conflict de interese, fiind suspectat ca a sprijinit o societate comerciala sa obtina contracte pentru lucrari de instalatii electrice in judetul Arges, iar firma respectiva, care ii apartine in fapt, nu ar fi platit impozitul pe profit.

Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat de anchetatorii acestui caz la doua milioane de euro.

Frantu, seful centrului operational care se ocupa cu extinderea retelelor CEZ, a fost retinut, luni, dupa ce politistii de la Serviciul pentru Investigarea Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Judetene Arges au facut o perchezitie la domiciliul sau si alte opt descinderi, intre care una la firma controlata de Frantu si alta la sediul CEZ din municipiul Pitesti.

CEZ Romania confirma ca persoana vizata in aceste verificari este Stefan Frantu, angajat al departamentului COER.

“In acest moment, nu detinem alte informatii referitoare la obiectul cercetarilor. Grupul CEZ in Romania se dezice vehement de orice act de coruptie sau practica nelegala a angajatilor sai si pune la dispozitia institutiilor abilitate toate informatiile necesare pentru clarificarea situatiei”, declarau reprezentantii CEZ Romania.

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA, care, dupa procesul de transformare, asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete, respectiv Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de opt companii – CEZ Distributie, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.