Arges: Moarte suspecta a unui schizofrenic

Un barbat de 32 ani din Pitesti, care suferea de schizofrenie paranoida, a murit in conditii suspecte dupa ce psihiatrul i-a facut o injectie. Rudele il acuza pe medic de faptul ca l-a lasat pe tanar sa agonizeze si a fost chemata ambulanta cand acesta era deja in coma.

Alin George Nitescu, in varsta de 32 de ani din Pitesti, a murit dupa o sedinta de terapie la psihiatru, sustin rudele acestuia. El fusese diagnosticat schizofrenie paranoica. Barbatul urma un tratament, iar in urma unei injectii a intrat in coma si a murit.

Rudele spun ca barbatul mergea o data pe luna la consult si i se administra o injectie. Dupa ultima, insa, pacientul s-a simtit foarte rau. Fratele lui, Doru Nitescu, care este prorectorul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica ”I.L. Caragiale” (UNATC), sustine ca psihiatrul a chemat ambulanta abia dupa doua ore de agonie.

Barbatul suferea de schizofrenie paranoida si avea halucinatii. “Dupa ce a terminat facultatea a avut un episod psihotic acut. Vedea un lucru mai deosebit la distanta, zicea ca e fantoma”, a declarat tatal tanarului, Viorel Nitescu pentru Romania Tv.

Medicul acuzat sustine ca nu are nicio vina. “Pacientul urma de un an si jumatate tratamentul la noi in clinica si il urma cu aceeasi doza de la inceput pana la sfarsit. In afara de problema psihiatrica grava, schizofrenie paranoida, pacientul avea foarte multe probleme”, a declarat Ramona Herisanu, medicul acuzat de malpraxis.

Cazul este cercetat de politie. Acum se asteapa rezultatele analizelor toxicologice de la Bucuresti.

Sursa foto: cugetliber.ro