ARGES: Patronul cantinei unde peste 30 de elevi au facut toxiinfectie alimentara dupa ce au mancat, amendat cu 4.000 de lei

Patronul cantinei Scolii Nr. 16 din Pitesti de unde 36 de elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara dupa ce au servit masa a fost amendat cu 4.000 de lei, pentru nepastrarea probelor, neefectuarea corespunzatoare a triajului personalului si pentru ca angajatii nu purtau manusi, anunta Mediafax. 

Directorul Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, a declarat ca patronul cantinei a primit, din partea DSP Arges, doua amenzi de cate 1.000 de lei.

Prima amenda a primit-o pentru nepastrarea probelor, iar a doua sanctiune a fost aplicata pentru neefectuarea corespunzatoare a triajului personalului care lucra in bucatarie si servea elevii. “Luni, personalul care pregateste masa si o distribuie s-a prezentat la Directia de Sanatate Publica Arges pentru efectuarea coproculturilor”, a spus Hontaru.

CITESTE SI: ISJ Arges va efectua verificari in toate cantinele scolare in urma cazurilor cu toxiinfectie alimentara din Arges

La randul sau, directorul DSV Arges, Daniel Lupu, a declarat ca patronul cantinei a fost amendat cu 2.000 de lei de catre DSV: “Am aplicat o amenda de 2.000 de lei si am interzis temporar functionarea cantinei pentru manipularea necorespunzatoare a alimentelor de catre personalul cantinei. Mai exact, angajatii de aici nu purtau manusi”, a afirmat Lupu.

Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii a informat, luni, ca numarul copiilor internati cu suspiciune de toxiinfectie alimentara de la Scoala Gimnaziala Nr.16 din Pitesti a crescut la 36.

CITESTE SI: 17 COPII de la o scoala din PITESTI, internati cu TOXIINFECTIE ALIMENTARA. In jur de 180 de elevi au servit masa la cantina scolii. UPDATE

Sambata si duminica, zeci de copii s-au prezentat in spitalele din Arges dupa ce joi au mancat la cantina Scolii 16 din Pitesti mamaliga cu branza si carne de pui. Toti au acuzat o stare generala de rau, febra, varsaturi si scaune diareice.

Mancarea a fost pregatita intr-un spatiu din curtea scolii al carui teren apartine unitatii de invatamant, de catre societatea cu care Scoala 16 din Pitesti are un contract din anul 2008.

Sursa foto: ziare