Arges: Protest al fostilor angajati OMV care au de restituit bani companiei

Sute de fosti angajati ai OMV Petrom de la rafinaria Arpechim, care au fost obligati de instanta sa restituie companiei sume incasate tot in baza unor hotarari judecatoresti, au participat, astazi, la un protest autorizat desfasurat in centrul municipiului Pitesti.

Protestatarii s-au adunat in fata sediului Primariei Pitesti, de unde au pornit in mars catre sediul Institutiei Prefectului Arges din Piata Vasile Milea.

Participantii la actiunea de protest au purtat pancarte pe care scria “OMV investitor = exploatator” “Astazi suntem 300, maine vom fi 3.000” si “OMV nu uita, Romania nu-i a ta”. Acestia au scandat, de asemenea, lozinci impotriva companiei petroliere la care au fost angajati.

Cativa reprezentanti ai protestatarilor au fost primiti de prefectul judetului Arges, Cristian Soare, caruia i-au inmanat un memoriu si i-au cerut sprijinul pentru rezolvarea situatiei in care se afla.

Mitingul din Piata Vasile Milea s-a incheiat dupa mai putin de doua ore de la incepere, fara a se inregistra incidente.

Cateva mii de fosti salariati ai OMV Petrom de pe platforma Arpechim de la Pitesti au de restituit companiei aproximativ opt milioane de euro.

Salariatii au castigat in instanta, in anul 2009, o serie de sporuri si bonusuri. Banii au fost platiti in baza unei hotarari executorii, dar ulterior compania a atacat decizia in justitie si a obtinut castig de cauza, fostii angajati fiind obligati sa restituie sumele incasate.

Citeste si: Privatizarea Oltchim a esuat, Dan Diaconescu va fi sesizat la OPSPI