ARHIEPISCOPIA TOMISULUI pregateste 130.000 de sticle cu apa SFINTITA pentru BOBOTEAZA

ARHIEPISCOPIA TOMISULUI va pregati pentru marti, de BOBOTEAZA, 130.000 de sticle cu APA SFINTITA, care vor fi impatite pe strada locuitorilor din CONSTANTA, unde va avea loc si o procesiune spre PORTUL TOMIS, iar apoi va fi oficiata slujba de SFINTARE a apelor.

Potrivit reprezentantilor ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI, etichetarea si pregatirea celor 130.000 de sticle care vor fi umplute cu AGHIASMA va fi facuta sambata, de voluntari, la sediul Palatului Arhiepiscopal. APA SFINTITA va fi imbuteliata in pet-uri special pregatite, iar cu ajutorulal jandarmilor si pompierilor constanteni va fi impartita credinciosilor marti, in ziua de BOBOTEAZA.

CITESTE SI: ANUL NOU: Ce obiceiuri se practica in Noul An in toata lumea 

Ceremoniile prilejuite de sarbatoarea Botezului Domnului vor incepe de luni, cu slujbe la Catedrala “Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, iar in ziua de BOBOTEAZA, dupa slujba oficiata de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, credinciosii vor porni in procesiune spre Portul Tomis, unde va avea loc, de la ora 12.00, slujba de sfintire a apelor.

Conform traditiei, in apa marii vor fi aruncate trei cruci pentru a fi recuperate de curajosii care vor sfida gerul BOBOTEZEI.

CITESTE SI: TRADITII, CREDINTE si OBICEIURI in timpul SARBATORILOR de IARNA

Sursa foto: ziua de constanta