Arhimandritul TEOFIL ANASTASOAIE este noul reprezentant al Patriarhiei Romane in Tara Sfanta

Parintele arhimandrit TEOFIL ANASTASOAIE este noul reprezentant al Patriarhiei Romane in TARA SFANTA si superior al Asezamintelor romanesti, dupa ce PS Timotei Aioanei a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

TEOFIL ANASTASOAIE a fost primit de Preafericitul Parinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, vineri, la sediul Patriarhiei Ierusalimului, impreuna cu o delegatie a Patriarhiei Romane, condusa de PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele CONSTANTIN STOICA.

CITESTE SI: Patriarhul Daniel: Cercetarea Universului arata ca Lumea nu este hazard, ci un limbaj al lui Dumnezeu catre om 

PS Timotei Prahoveanul a transmis patriarhului Ierusalimului salutari din partea Preafericitului Daniel, patriarhul Romaniei, si l-a prezentat pe parintele arhimandrit TEOFIL ANASTASOAIE, noul reprezentant al Patriarhiei Romane pe langa Patriarhia Ierusalimului si superior al Asezamintelor romanesti din Tara Sfanta.

La aceasta intrevedere au participat si Inaltpreasfintitul Isihie, mitropolit de Kapitoliada si Inaltpreasfintitul Aristarhos, arhiepiscop de Constantini si secretar al Sfantului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului.

Patriarhul Ierusalimului a amintit de vizita pe care a efectuat-o in luna octombrie a anului trecut in Patriarhia Romana, adresand multumiri patriarhului Daniel.

CITESTE SI: PATRIARHUL IERUSALIMULUI va aduce in Romania un fragment din LEMNUL SFINTEI CRUCI 

Arhimandritul TEOFIL ANASTASOAIE a fost recunoscut de catre patriarhul Ierusalimului, care l-a binecuvantat si i-a urat succes in noua misiune. Parintele Arhimandrit TEOFIL ANASTASOAIE va fi instalat in Biserica reprezentantei Patriarhiei Romane din Ierusalim.

Arhimandritul TEOFIL ANASTASOAIE, in varsta de 36 de ani, monah la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, a fost exarh administrativ al manastirilor din cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor, staret al Schitului Darvari din Bucuresti si, in ultima perioada, mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale.

Sursa foto: DOXOLOGIA.RO