Ariel Castro, monstrul din Cleveland, s-a sinucis in celula

ariel-castro-monstrul-din-cleveland

Ariel Castro, monstrul din Cleveland, a fost gasit spanzurat in celula, au anuntat oficialii inchisorii din Ohio (SUA), citati de presa internationala.

Monstrul care a tinut ostatice in propria locuinta trei femei timp de aproape un deceniu, a fost gasit spanzurat in celula la ora locala 21.20. Personalul medical de la inchisoarea din Ohio i-a efectuat manevre de resuscitare inainte de a-l transporta la spital, insa in cele din urma a fost pronuntat decesul.

Trei femei au disparut intre 2002 si 2004, la data disparitiei cu varste de 14, 16 si 20 de ani. Acestea au reusit sa evadeze, dupa aproape 10 ani, la inceputul lunii mai, cand una dintre ele a deschis o usa si a strigat la vecini dupa ajutor. Ca o ironie a sortii, casa unde fusesera sechestrate se afla foarte aproape de locuintele celor trei femei.

Ariel Castro a fost arestat in aceeasi zi. Monstrul din Cleveland a pledat vinovat pentru sechestrarea si violarea a trei femei, timp de zece ani, si a fost condamnat la inchisoare pe viata plus 1.000 de ani, fara posibilitatea de eliberare conditionata.

Fostul sofer de autobuz in varsta de 53 de ani a declarat in instanta ca nu este un „monstru”, fiind doar „bolnav”.