Ariel Sharon a murit ! Reactiile liderilor israelieni si ale celor palestinieni

Ariel Sharon a murit astazi, la 85 de ani, actualii lideri ai Israelului si cei din Palestina privind in mod diferit decesul fostului premier israelian.

Moartea lui Ariel Sharon, fostul premier al Israelului, este privita cu tristeste de actualii lideri israelieni, in timp ce figurile proeminente ale miscarilor palestiniene au comentat intr-o nota proprie decesul acestuia. “Am pierdut un prieten apropiat, un soldat curajos, un mare om politic, unul dintre cei mai mari aparatori ai Israelului”, a declarat Shimon Peres, presedintele Israelului, despre moarte lui Ariel Sharon. “Ariel Sharon va trai etern in inima natiunii israeliene. Statul Israel se inclina in fata disparitiei fostului premier Ariel Sharon. A fost un mare si curajos luptator”, a spus actualul premier al tarii, Benjamin Netanyahu.

In schimb, liderii palestinieni considera ca fostul premier israelian Ariel Sharon a fost “un criminal” care s-a sustras justitiei internationale. “Ariel Sharon era un criminal, fiind responsabil de asasinarea fostului presedinte al Autoritatii Palestiniene, Yasser Arafat, iar noi speram sa fi fost deferit Curtii penale internationale ca fiind criminal de razboi”, a reactionat un lider al miscarii Fatah, Jibril Raboub, in timp ce miscarea fundamentalista Hamas, care detine controlul asupra teritoriului palestinian Fasia Gaza, a catalogat drept “moment istoric” moartea unui “criminal care avea pe maini sange palestinian”.

Fostul premier israelian Ariel Sharon a decedat sambata la varsta de 85 de ani dupa ce starea sa de sanatate se deteriorase in ultima perioada ca urmare a atacului cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, timp in care s-a aflat in coma.

Sursa foto: vosizneias.com