ARISTOTEL CANCESCU ramane in AREST la DOMICILIU

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, ARISTOTEL CANCESCU, cercetat pentru LUARE de MITA, ABUZ in SERVICIU, TRAFIC de INFLUENTA, instigare la tentativa la abuz in serviciu si SPALARE de BANI, va ramane in AREST la DOMICILIU. magistratii Tribunalului Brasov respingand joi solicitarea acestuia de a fi judecat sub CONTROL JUDICIAR, informeaza Agerpres.

ARISTOTEL CANCESCU s-a prezentat joi dimineata la Tribunalul Brasov impreuna cu avocatul sau, solicitand inlocuirea ARESTULUI la DOMICILIU cu masura CONTROLULUI JUDICIAR. Tribunalul a ramas in pronuntare, iar in jurul orei 15.00, magistratii au anuntat mentinerea ARESTULUI la DOMICILIU.

CITESTE SI:  ICCJ: ARISTOTEL CANCESCU va fi judecat la TRIBUNALUL BRASOV 

La iesirea de la proces, ARISTOTEL CANCESCU a afirmat ca si-a prezentat punctul de vedere si asteapta hotararea magistratilor, fiind atentionat de catre avocati sa nu mai faca declaratii mass-mediei pentru ca nu are voie, fiind in AREST la DOMICILIU. “Astept sa se schimbe masura arestului la domiciliu pentru ca este nedreapta, dupa parerea mea”, preciza Cancescu inainte de inceperea procesului.

Intrebat daca i se pare normal ca procesul sa se desfasoare la Brasov si nu la Bucuresti, acesta a declarat: “Mi se pare mai corect sa fie aici, decat la Bucuresti. La Bucuresti, suntem toti o apa si-un pamant. Aici, cred ca lumea ma mai cunoaste, stie ca am facut si lucruri bune”, a afirmat, inainte ca instanta sa se pronunte, presedintele suspendat al CJ Brasov ARISTOTEL CANCESCU.

 CITESTE SI: STENOGRAME: ION OCHI afirma in 2012 ca a facut “organigramele” coruptiei de la CJ Brasov si PSD Brasov 

Referitor la dosar, ARISTOTEL CANCESCU a precizat ca este optimist: ” (…)Trebuie sa recunosc ca nu cunosteam aceste lucruri, ca nu analizam situatia din alte judete, ca nu ma interesa. Atata timp cat in Brasov si in Sibiu se executau cele mai ieftine drumuri judetene din tara, nu putem vorbi de prejudiciu la drumuri judetene. Si respectul fata de banul public se vede dintr-o investitie foarte importanta, pista aeroportului din Brasov, care este singura din cele patru aflate acum in lucru in Romania — la Brasov, Iasi, Cluj si Targu-Mures — facuta sub pretul din Hotararea de Guvern, celelalte fiind la valori de 3-4 ori mai mari decat cele stabilite in actul normativ al Executivului. Cred ca aici ar trebui sa lucreze Curtea de Conturi si nu la Brasov, unde nu a facut altceva decat sa caute erori procedurale. Dar prejudiciul nu exista”, a sustinut ARISTOTEL CANCESCU.

El a spus ca regreta ca nu se mai lucreaza la aeroportul Brasov-Ghimbav, era investitia pe care o urmarea cel mai mult si la care tinea cel mai mult: “Sper sa ma intorc si sa rezolvam aceasta chestie”, a subliniat presedintele suspendat al CJ. In dosar mai sunt noua inculpati, printre care si fostul deputat PC Ioan Dinita, toti judecati sub control judiciar. Primul termen in acest dosar a fost stabilit pentru data de 29 mai, cand, practic a inceput procesul propriu-zis, dupa cum a precizat avocatul acestuia, Nicolae Vasilescu.

Sursa foto: obiectiv.info