Ariton si Vosganian au primit aviz pozitiv pentru ridicarea imunitatii

Ariton si Vosganian au primit aviz pozitiv pentru ridicarea imunitatii

Fostii ministri ai Economiei, Varujan Vosganian si Ion Ariton, au primit aviz pozitiv, marti dupa-amiaza, in comisia juridica a Senatului pentru ridicarea imunitatii. Astfel, Ion Ariton si Varujan Vosganian pot fi pusi sub urmarire penala, conform avizului dat de membrii comisiei juridice.

Amintim ca discutiile au fost reluate in comisia juridica dupa ce presedintele Senatului  a constatat ca primul aviz dat nu este valabil, deoarece cei doi fosti ministri nu fusesera audiati. Vosganian si-a revendicat ulterior dreptul de a fi audiat.

Rezultatul votului de astazi este similar cu cel precedent, avizul pentru ridicarea imunitatii celor doi fosti ministri fiind adoptat cu majoritate de voturi.

Citeste si: RAPORT POZITIV PENTRU ION ARITON SI VARUJAN VOSGANIAN DIN PARTEA COMISIEI JURIDICE

Amintim ca membrii comisiei juridica a Senatului au avut termen pana marti sa rediscute solicitarile Mnisterului Justitiei de avizare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorilor Ion Ariton si Varujan Vosganian, fosti ministri ai Economiei.

“Biroul Permanent a decis ca cele doua rapoarte depuse de Comisia juridica, rapoarte depuse cu respectarea tuturor procedurilor dupa care noi lucram sa fie retrimise la comisie pentru ca domnii senatori au dorit sa depuna sau sa prezinte niste puncte de vedere in fata comisiei. Biroul Permanent a decis sa retrimita la comisie, pana maine, pentru ca miercuri sa poata intra la plen”, a declarat presedintele comisiei, Catalin Boboc, intrebat daca senatorul Varujan Vosganian a depus o cerere prin care contesta raportul comisiei.