ARMATA israeliana a arestat 29 de militanti HAMAS in CISIORDANIA

Armata israeliana a ARESTAT 29 de MILITANTI ai HAMAS, intre care cadre ale miscarii islamiste palestiniene, in noaptea de marti spre miercuri, la Nablus, in nordul CISIORDANIEI ocupate, potrivit unui comunicat al armatei, relateaza miercuri AFP.

‘Aceste arestari au avut loc intr-un context de activitati crescute ale HAMAS in acest sector cu scopul de a comite atacuri teroriste impotriva Israelului’, se arata in comunicatul armatei. Potrivit unei purtatoare de cuvant a armatei, de la 1 aprilie, in total, 49 de militanti ai HAMAS au fost ARESTATI de armata israeliana.

CITESTE SI: HAMAS ameninta ISRAELUL cu un nou val de VIOLENTE daca impiedica reconstructia FASIEI GAZA 

Ultimele lovituri israeliene impotriva HAMAS au avut loc in vara anului 2014. Dupa rapirea si uciderea a trei studenti israelieni in CISIORDANIA, sute de membri ai HAMAS, intre care fosti detinuti, au fost ARESTATI de fortele de securitate israeliene.

Dar miscarea islamista palestiniana, care controleaza Fasia Gaza, este de asemenea in atentia serviciilor de securitate ale Autoritatii Nationale Palestiniene, condusa de Mahmoud Abbas. In martie, intre 40 si 60 militanti ai HAMAS au fost ARESTATI in CISIORDANIA ocupata de fortele de securitate palestiniene.

CITESTE SI: NEGOCIERILE intre Israel si Hamas vor fi reluate

Sursa foto: haaretz.com