ARMATA, o SCOALA ALTFEL

Ministerul Apararii Nationale, in cooperare cu Ministerul Educatiei Nationale, va derula in perioada 6-10 aprilie proiectul “ARMATA — O SCOALA ALTFEL”, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, unitati militare din toate categoriile de forte ale armatei si institutii militare de invatamant si cultura din intreaga tara vor participa la acest program si vor prezenta elevilor tehnica militara, activitati practice specifice, expozitii, precum si oferta educationala pentru institutiile de invatamant militar.

In Bucuresti, elevii pot participa, pe baza de voluntariat, in perioada mentionata, la activitatile organizate de militarii din batalioanele 96 Geniu, 2 Infanterie “Calugareni”, 495 Infanterie “Capitan Stefan Soverth”, 265 Politie Militara, Regimentul 30 Garda “Mihai Viteazul”, Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I”, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “dr. Carol Davila”, Centrul 48 Comunicatii si Informatica Strategice, Serviciul Muzicilor Militare, Centrul 485 Comunicatii si Informatica, Cercul Militar National, Academia Tehnica Militara si Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni. Elevii scolilor gimnaziale si liceenii vor lua parte la o zi de pregatire obisnuita a militarilor, vor desfasura activitati practice, precum descoperirea de obiecte metalice cu ajutorul detectoarelor, instructie de front, jocuri interactive si vor afla detalii despre tehnica si armamentul folosite de militari.

Citeste si: GABRIELA SZABO vine la “SCOALA ALTFEL” in Sectorul 6

Personalul Bazei 90 Transport Aerian va prezenta elevilor din Bucuresti si Otopeni informatii despre aeronavele IAR-330 Puma, AN-30, C-130 Hercules si C-27J Spartan, simulatorul C-27J Spartan, precum si aspecte din viata pilotilor intr-o unitate militara a Fortelor Aeriene.

Oficiul National pentru Cultul Eroilor va organiza evenimentul “Un erou, o floare” in cadrul caruia elevi de la scolile din Bucuresti, Targu Jiu, Alexandria, Turnu Magurele, Giurgiu si comuna Ghimpati, judetul Giurgiu, vor ingriji monumentele eroilor, parcelele de onoare romanesti si straine din aceste localitati si vor depune flori.

Muzeul Militar National “Regele Ferdinand” isi va deschide expozitiile pentru elevi, in toata perioada, pentru a raspunde optim tuturor solicitarilor unitatilor de invatamant.

Citeste si: ZILELE PORTILOR DESCHISE, la SNSPA

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “dr. Carol Davila” va organiza un seminar cu tema “Medicina militara de Urgenta”, iar medicii ii vor invata pe elevi modalitati practice privind manevrele medicale in acordarea primului ajutor.

“Elevii care vor participa la acest proiect desfasurat de unitatile si institutiile militare vor avea oportunitatea explorarii diverselor aspecte din viata militarilor si vor afla informatii utile pentru o cariera in fortele armate romane”, se spune in comunicat.

Sursa foto: jurnaldevrancea.ro