ARMATA ROMANA va contribui la Forta de Raspuns a NATO cu sase ELICOPTERE

ARMATA ROMANA va trimite forte pentru Forta consolidata de Raspuns a NATO, a declarat ministrul Apararii, MIRCEA DUSA. In cadrul reuniunii de la Bruxelles a ministrilor Apararii din tarile NATO, MIRCEA DUSA a precizat ca ROMANIA si-a “redefinit contributia” la Forta consolidata de Raspuns (eNRF), in cadrul eforturilor aliate de reducere a deficitelor pentru 2016.

Drept urmare, ROMANIA va trimite in Forta de Raspuns a NATO doua ELICOPTERE de CAUTARE-SALVARE si patru ELICOPTERE de TRANSPORT. ELICOPTERELE de TRANSPORT pe care le poate oferi ARMATA ROMANA sunt de tip IAR 330 Puma, iar ELICOPETERELE de CAUTARE-SALVARE sunt IAR 330, varianta MEDEVAC.

CITESTE SI:  GABRIEL OPREA DESPRE OPERATIONALIZAREA FACILITATII DE LA DEVESELU

La Bruxelles, ministrii Apararii au discutat situatia implementarii Planului de actiune pentru cresterea capacitatii operationale a NATO, precum si obiectivele stabilite pentru Summit-ul de la Varsovia, din anul 2016. O atentie speciala a fost acordata situatiei de securitate din Afganistan si Siria, inclusiv evenimentelor de la Kunduz (Afganistan).

In acelasi timp, situatia din Siria reprezinta, in opinia ministrilor apararii, un motiv de preocupare, mai ales prin efectele generate in planul securitatii regionale, cat si al consecintelor umanitare. „Date fiind provocarile majore de securitate la adresa Aliantei Nord-Atlantice, consideram ca se impune continuarea si consolidarea masurilor de asigurare”, a declarat ministrul MIRCEA DUSA.

Sursa foto: realitatea