ARMENIA v ROMANIA 0-5 (0-4) / NU E BANC la RADIO EREVAN! TRICOLORII au facut SHOW! REACTII si VIDEO

ROMANIA va intalni ARMENIA, sambata seara de la ora 19.00, intr-o partida contand pentru turul II al grupei E din preliminariile pentru turneul final al Campionatului Mondial din Rusia 2018. Dupa remiza cu Muntenegru (1-1) la primul meci oficial sub comanda lui Christoph Daum, echipa nationala de fotbal a Romaniei s-a deplasat la Erevan unde spera sa obtina primul succes din actuala campanie de calificare in direct la TVR 1.

UPDATE: NU este vorba de un BANC la RADIO EREVAN! TRICOLORII lui DAUM au facut spectacol in capitala ARMENIEI si s-au impus cu scorul final de 5-0, in conditiile in care meciul era rezolvat inca din minutul 11 cand nationala noastra conducea deja cu 3-0! Astfel, ROMANIA a trecut cu succes de prima deplasare din grupa pentru preliminariile CM din 2018, obtinand o victorie categorica cu ARMENIA.

Malakyan a scos cu mana de pe linia portii o minge trimisa cu capul de Bogdan Stancu si a fost eliminat. Arbitrul a acordat penalty pentru tricolori, iar Stancu a deschis scorul in minutul patru al meciului. 

Stanciu a dat o pasa excelenta pentru Adi Popa (10′), care si-a trecut in cont al doilea gol consecutiv la nationala. Stelistul a marcat si cu Muntenegru (1-1). Acelasi Stanciu a pasat decisv si la golul al treilea inscris de Razvan Marin (12′), debutantul de la Viitorul fiind unul dintre remarcatii acestei partide.

Scorul pauzei a fost stabilit de Nicolae Stanciu (29′). Dupa doua pase de gol, jucatorul lui Anderlecht si-a trecut numele si pe lista marcatorilor, cu un sut sub transversala. Dupa pauza, Romania nu a mai fortat si a marcat doar o data. Chipciu (59′) a stabilit scorul final dupa o pasa perfecta a lui Razvan Marin.

In Grupa E, intr-un meci disputat la aceeasi ora, Muntenegru a invins nationala Kazahstanului, scor 5-0, in timp ce, in aceste momente se joaca derby-ul dintre Polonia si Danemarca, lesii conducand la pauza cu 2-0, gratie dublei semnata de Lewandowski. 

“Am fost foarte concentrati si stiam care ne sunt obiectivele. Dupa un astfel de start a fost incredibil sa vad ca echipa nu a dat inapoi. Le-am spus sa continuam la fel si dupa acel debut. Am tinut sa avem in continuare controlul, trebuia sa se miste mai mult ei, avand cu un om mai putin. Am incercat sa ii tin activi, sa paseze, sa marcheze. Nu doar sa se uite cum e 4-0 pentru noi.

Am facut multe schimbari si azi. Acesta a fost un prim pas pentru Razvan Marin. Astfel de jucatori trebuie sa se dezvolte cu astfel de meciuri, nu conteaza daca va fi titular in urmatorul meci, dar avem nevoie de astfel de jucatori. Nu ma asteptam nici eu, nimeni nu se astepta la un asemenea scor. Pregatesti meciul in fiecare detaliu, dar sunt lucruri la care nu te astepti. Am avut actiuni foarte bune, un joc de pase foarte bun.

Daca vom juca asa si in Kazahstan ar fi incredibil. Vom intalni mai multe dificultati, dupa ce ei au pierdut cu 0-5. Am jucatori cu personalitate si am incredere in ei. Toata lumea e motivata la maximum pentru calificare”, a declarat selectionerul Christoph Daum, la postul de televiziune Digi Sport.

„Nu ma asteptam, e ceva extraordinar ce mi se intampla. Ma bucur ca am reusit sa marchez, ma bucur ca am luat toate cele trei puncte si o sa mergem in Kazahstan sa castigam. M-am gandit sa prind poarta si sa marchez. Nicu mi-a dat-o foarte bine, eram pe 16 metri, am avut o pozitie foarte buna si ma bucur ca am marcat. Toata lumea mi-a transmis mesaje de incurajare inainte de meci. Am primit foarte multe mesaje si ma bucur ca lumea are incredere in mine, ma bucur ca domnul Hagi mi-a acordat incredere si am debutat in Liga 1. Ma bucur ca domnul Daum are foarte mare incredere in mine si nu numai in mine, si in Roti, si in mai multi tineri si ne bucuram, dar inca nu s-a terminat. Trebuie sa mergem si in Kazahstan sa luam cele trei puncte”, a declarat Razvan Marin, pentru Digi Sport.

Desi a avut parte de un debut perfect, fiul lui Petre Marin nu este inca sigur de locul de titular si spune ca daca va fi folosit in continuare va da tot ce are mai bun pentru a ajuta nationala.

”Nu stiu, vom vedea. Eu o sa muncesc la fel de mult, o sa raman la fel de serios, ca, fara munca si seriozitate, nu se poate si, daca domnul Daum o sa aiba aceeasi incredere in mine, eu nu am ce sa fac decat sa joc cat mai bine si sa-i rasplatesc aceasta incredere.nProbabil domnul Hagi s-a bucurat foarte mult, atat pentru mine, cat si pentru Benzar, suntem primii lui jucatori care joaca la echipa nationala in meciuri oficiale si cred ca este mandru de acest lucru”, a mai spus fiul lui Petre Marin.

„Mă bucur că am înscris multe goluri şi nu am primit. Am arătat ca o echipă matură şi am luat cele trei puncte. Asta este cel mai important, ca să putem obţine calificarea. Trebuie să fim modeşti şi să adunăm puncte. La Astana ne va fi foarte greu, mai ales că am auzit că ninge. Terenul este dificil, iar ei vor încerca să repare ce pot după înfrîngerea de azi. Daum are în fiecare zi un discurs motivaţional, încearcă să scoată ce e mai bun din noi”a declarat Adi Popa.

”Nu știu dacă am crezut un 5-0. Importantă este concentrarea pe care am avut-o. Am rămas concentrați și ne-am făcut treaba pînă la capăt. Cred că și la meciul cu Muntenegru am vrut multe, dar am avut și neșansă atunci. Trebuie să cîștigăm în Kazahstan și să facem 7 puncte. Am auzit că o să ningă la următorul meci, o să fie greu, dar nu avem ce face. Trebuie să suportăm și să batem acolo, în Kazahstan”, a declarat Alex Chipciu.

STATISTICA

Nationala antrenata de Christioph Daum a doborat un record vechi de 83 de ani: cele mai rapide 3 goluri intr-un meci, scrie Gazeta Sporturilor. Pe 1 iunie 1933, intr-un meci Romania – Iugoslavia, 5-0, tricolorii marcau de 3 ori in 13 minute. Atunci marcau Silviu Bindea, in minutul 7, Gheorghe Ciolac, in minutul 10, si Iuliu Bodola, in minutul 13. Romania nu a mai avut 4-0 la pauza din 2004, din amicalul cu Germania, terminat 5-1.

In 8 octombrie 1950, tricolorii marcau de 4 ori in 18 minute. Acest record se stabilea in meciul Romania – Albania, 6-0. Primele 3 goluri au fost marcate de Petschowschi, in minutul 10, Andrei Radulescu, 13, si Andrei Mercea,15. Atunci, “tricolorii” au marcat si golul 4 in minutul 18, prin acelasi Iosif Petschowschi.

STIRE INITIALA

ARMENIA a debutat cu o infrangere in preliminariile CM 2018, 0-1 in deplasare cu Danemarca, iar tricolorii au remizat pe teren propriu, scor 1-1 cu Muntenegru. ARMENIA nu a mai castigat un meci oficial de pe 11.10.2013, 2-1 cu Bulgaria, in preliminariile CM 2014. CHRISTOPH DAUM nu va putea miza pe fundasul Steliano Filip (Dinamo Bucuresti) si mijlocasul Alex Maxim (VfB Stuttgart), ambii accidentati.

STATISTICA ROMANIA v ARMENIA

De-a lungul timpului, tricolorii s-au mai intalnit de trei ori cu reprezentativa Armeniei, inregistrand doua succese si un rezultat de egalitate:

17 noiembrie 2004, Erevan: Armenia – Romania 1-1, preliminarii CM – A marcat: Marica
8 iunie 2005, Constanta: Romania – Armenia 3-0, preliminarii CM – Au marcat: Ov. Petre, Bucur (2)
28 februarie 2006, Nicosia: Armenia – Romania 0-2, meci amical – Au marcat: Maftei, Cocis.

Partida de la Erevan va fi cea de-a 673-a din palmaresul echipei nationale a ROMANIEI. Bilantul la zi arata in felul urmator: 297 victorii, 173 egaluri, 202 infrangeri, golaveraj 1111-861.

CLASAMENT Grupa E:

1 Danemarca 3 puncte (1-0)
2 Polonia 1 (2-2)
3 Kazakhstan 1 (2-2)
4 Romania 1 (1-1)
5 Muntenegru 1 (1-1)
6 Armenia 0 (0-1).

In prima etapa a grupei E s-au disputat urmatoarele partide: Danemarca v Armenia 1-0, Kazahstan V Polonia 2-2, Romania v Muntenegru 1-1.

ARMENIA v ROMANIA (echipe probabile):

ARMENIA (4-4-2): Beglarian – Hovhanisian, Haroian, Mkoian, Andonian – Hairapetian, Ozbiliz, Manoian, Malakian – Kadimian, Pizzelli. Selectioner: Varujan Sukiasyan.
ROMANIA: (4-2-3-1): Tatarusanu – Benzar, Sapunaru, Dr. Grigore, Tosca – Ov. Hoban, Marin – Chipciu, Stanciu, Stancu – Fl. Andone. Selectioner: Christoph Daum.

STADION: Republikan (Erevan)
ARBITRI: VLADISLAV BEZBORODOV – Valeri Dancenko si Maksim Gavrilin. Rezerva: Serghei Ivanov. (toti din Rusia)

Sursa foto: sport