Arnold Schwarzennger a fost dat in judecata

Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului american California, a fost dat in judecata de un grup de detinuti.

Actorul Arnold Schwarzenegger, care in trecut a fost guvernator al Californiei, a fost dat in judecata de un grup de detinuti, acestia acuzandu-l ca i-a condamnat la o boala care desfigureaza si ii lasa invalizi pe cei afectati. Potrivit procesului intentat de 22 de actuali si fost detinuti, Schwarzenegger si alti politicieni i-ar fi tinut cu buna stiinta intr-o inchisoare din centrul Californiei, unde 30 de persoane au murit din cauza unei boli cumplite, anunta TMZ.

Citeste si: Arnold Schwarzenegger, platit cu 3 milioane de dolari pentru o reclama la bere 

Boala, cunoscuta in SUA ca Valley Fever, ataca organele corpului, iar victimele pot suferi leziuni ale pielii, amputari de membre si afectiuni la nivelul creierului. Boala se raspandeste din cauza sporilor aflati la nivelul solului, detinutii precizand ca au fost expusi la acesti spori in inchisoarea de stat Pleasant Valley.
Arnold Schwarzenegger a fost ales in 2003 guvernator al statului California, pentru un mandat de un an, pentru a duce la capat mandatul guvernatorului Gray Davis, care fusese destituit. Schwarzenegger a fost reales apoi de doua ori in aceasta functie.