ARSENI IATENIUK: UCRAINA va deveni parte a UNIUNII EUROPENE

Europa trebuie sa stea pe doua picioare: unul – dialogul dintre Berlin si Paris, al doilea – dialogul dintre Varsovia si Kiev, a declarat premierul ucrainean ARSENI IATENIUK, in timpul intrevederii sale avute, la Kiev, cu presedintele polonez BRONISLAW KOMOROWSKI, informeaza, vineri, agentia de presa Unian.

Potrivit lui ARSENI IATENIUK, ‘ceea ce se intampla in prezent in UCRAINA, a avut loc in POLONIA cu 20 de ani in urma’. ‘Obiectivul nostru principal este sa facem totul pentru viitorul UCRAINEI, sa trecem prin reformele prin care a trecut Polonia’, a subliniat premierul Ucrainei.

CITESTE SI: UCRAINA si-a FIXAT ca OBIECTIV ADERAREA la NATO

Iateniuk i-a multumit lui BRONISLAW KOMOROWSKI pentru sprijinul acordat de POLONIA reformelor din UCRAINA, pentru sustinerea integritatii teritoriale si a independentei statului ucrainean si pentru afirmatiile sale (ale presedintelui polonez), conform carora ‘nu va exista o Europa stabila si sigura fara UCRAINA’.

‘Iar UCRAINA va deveni parte a Uniunii Europene (UE)’, si-a exprimat convingerea ARSENI IATENIUK.

CITESTE SI: UCRAINA INTERZICE orice forma de PROPAGANDA COMUNISTA si NAZISTA

La randul sau, presedintele POLONIEI a multumit pentru posibilitatea de a sustine un discurs in fata parlamentului ucrainean si de a se adresa poporului acestei tari. BRONISLAW KOMOROWSKI si-a exprimat increderea ca Ucraina si Polonia vor coopera din ce in ce mai activ, ‘nu doar in cadrul institutiilor lumii occidentale, mai ales al UE, ci si in cadrul uniunii politice bilaterale dintre statele noastre’, a spus liderul polonez.

Sursa foto: newscom.ua