ARTA, instrument de COMUNICARE intergenerationala in Sectorul 6

Pe perioada vacantei de vara, bunicii artisti din Sectorul 6 s-au decis sa faca o bucurie micutilor care frecventeza un after-school din zona Ghencea si au redecorat spatiile cu picturi murale, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 6.

Familiarizandu-se cu celebrul film de animatie “Strumfii”, care reprezinta si numele institutiei, membrii cercului de pictura din cadrul Clubului Seniorilor Plevnei Sector 6 au lucrat toata vara, asteptand cu nerabdare intalnirea cu cei mici.

Miercuri, incepand cu ora 14.30, in prima zi in care micutii vor frecventa programul centrului, bunicii artisti asteapta cu emotie intalnirea cu beneficiarii lucrarilor si vor petrece impreuna o dupa-amiaza dedicata pasiunii comune, pictura.

Citeste si: DIPLOME pentru seniorii din Sectorul 6 care au ABSOLVIT cursurile de utilizare a calculatorului

Potrivit sursei citate, activitatea are ca scop stimularea COMUNICARII intergenerationale, venind in sprijinul persoanelor varstnice din sector in vederea mentinerii acestora in viata activa a comunitatii, avand beneficii semnificative la nivel psiho-social in cazul varstnicilor  afectati de singuratate.

Citeste si: Cursuri de utilizare a calculatorului pentru persoane varstnice, in Sectorul 6

Cu sprijinul Primariei Sectorului 6, peste 1.000 de persoane varstnice din Sectorul 6 participa lunar la programele sociale dedicate acestora, de tip Clubul Seniorilor, inregistrandu-se in ultimii doi ani rezultate remarcabile in ceea ce priveste reintegrarea persoanelor in varsta in viata activa a comunitatii, mai spune sursa citata.

Sursa foto: primarie6.ro