Articolul care da liber atacurilor la adresa magistratilor a trecut de Senat

Senatorii au dat liber atacurilor la adresa magistratilor. Senatul Romaniei a respins, marti, cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu, privind proiectul de lege prin care se abroga articolul 276 din legea 286/2009 privind Codul penal.

Articolul stipuleaza eliminarea raspunderii legale pentru cei care aduc acuzatii nereale magistratilor. Cererea de reexaminare a fost respinsa cu 93 de voturi “pentru”, 10 voturi “impotriva” si doua abtineri.

Citeste si: Senatul, informat de TRAIAN BASESCU in legatura cu intrarea si stationarea in Romania a unor AERONAVE NATO

Proiectul de lege fusese trimis spre reexaminare de presedintele Traian Basescu, in 24 martie 2014. Senatul este prima Camera sesizata. Initiatorul proiectului de lege este liberalul Crin Antonescu.

Articolul incrimina persoanele care fac “declaratii publice nereale referitoare la savarsirea, de catre judecator sau organele de urmarire penala, a unei infractiuni sau abateri disciplinare grave legate de instrumentarea unei cauze” si prevede pedeapsa cu inchisoarea de la trei luni la un an sau amenda, anunta Adevarul.

Ordonanta privind alegerile prezidentiale, declarata constitutionala

Propunerea legislativa pentru abrogarea art. 276 din Legea 286/2009 privind Codul Penala fost initiata de mai multi parlamentari PNL, printre care Crin Antonescu, Sebastian Grapa, Akos Mora, Marius Obreja, Ion Popa, Ovidiu Saghian, Dorin Paran, Stefan Tomoioaga, Mircea Dolha, Mihai Dontu, Relu Fenechiu, Alina Gorghiu, Dan Motreanu, Eugen Nicolaescu, Cristina Pocora, Petre Roman, Adrian Scutaru si Radu Zlati.