Artistii, sportivii si academicienii vor primi, din nou, drepturile conferite in 2002 si, ulterior, suspendate

Artistii, sportivii si academicienii care aveau drepturi conferite printr-o lege din 2002, dar care au fost suspendate de catre Guvernul Boc vor primi din nou aceste drepturi, in baza unei ordonante aflate pe agenda sedintei de luni a Guvernului, a declarat premierul Victor Ponta.

“Este vorba de repunerea in drepturi a artistilor, sportivilor si academicienilor care aveau drepturi conferite printr-o lege din 2002, suspendate de catre Guvernul Boc”, a precizat Ponta. Inaintea sedintei de luni a Guvernului, premierul Ponta s-a intalnit cu reprezentantii Uniunii Nationale a Artistilor din Romania.

CITESTE SI: PENSIONARII vor PICHETA sediul Guvernului

Saptamana trecuta, premierul a precizat ca actul normativ prin care un numar de aproximativ 1.300 artisti vor beneficia din nou de drepturile speciale suspendate in 2009 va fi aprobat cel mai probabil luni de Guvern.

“Avem posibilitatea sa facem acest lucru si probabil luni vom adopta actul normativ care nu acorda ceva in plus, ci da inapoi ceea ce aveau si ceea ce in mod nemeritat li s-a luat in urma cu cativa ani”, a spus Ponta.

CITESTE SI: NICOLAE BANICIOIU: Salariatii de la Cantacuzino isi vor primi restul de bani luni

Surse oficiale au precizat ca actul normativ va reglementa astfel problema indemnizatiilor speciale care au fost suspendate in 2009 in cazul artistilor liber-profesionisti.

Sursa foto: realitatea.net