AS Monaco s-a făcut de râs în Liga Campionilor, iar patronul miliardar a fost reținut

AS Monaco s-a făcut de rușine, marți seară, în grupele Champions League, 0-4 cu FC Bruges. Unul dintre motivele înfrângerii categorice a monegascilor poate fi și faptul că patronul echipei, rusul Dimitry Rybolovlev, a fost reținut tot marți, de poliția franceză. Magnatul rus este implicat într-un dosar în care este acuzat de acte de corupție, trafic de influență și complicitate la aceste infracțiuni, informează Le Temps.

Concret, miliardarul rus ar fi beneficiat de un tratament preferențial din partea poliției din Monte Carlo și chiar a ministrului justiției din principat, potrivit informațiilor apărute în presă franceză.

Patronul lui AS Monaco era anchetat într-un caz de escrocherie în care era implicat și un comerciant de obiecte de artă din Elveția, Yves Bouvier. Rybolovlev are o avere estimată la 6.8 miliarde de dolari și și-a făcut simțită rapid prezența în fotbalul francez, pompand sume mari de bani în AS Monaco.

În acest moment, AS Monaco nu o duce însă deloc bine nici măcar în Ligue 1, fiind pe penultimul loc în clasament, cu doar o victorie în 12 etape. Iar în Grupa A a Ligii Campionilor, elevii lui Thierry Henry sunt tot pe ultimul loc, după 4 etape, cu 1 punct, 2 goluri marcate și 10 încasate.

Sursă foto: sport